Re: Joksimovic 4
Odlicno iz jednog jednostavnog razloga,kada je otvoren prvi topic(koji je ubrzo zatvoren a znamo zbog cega)otisao sam do kioska i kupio njegov cd,iz jednog jedinog razloga da temeljno preslusam materijal(mada uopste nisam neki ljubitelj njegovog dela).Da bih pokusao (koliko to mogu) donesem jedan objektivan sud o njegovom novom materijalu,bez predrasuda onjemu licno i koliko mi je simpatican ili ne!
Evo ovako.Mogu vam reci da sam dozivio par prijatnih iznenadjenja(nebih se sada bavio kompozitorskimi aranzerskim analizama to moze nekom drugom prilikom).
Posle sam saznao da je Joksimovic kupio novi mixer(Eufonix cs 2000,mislim da je taj ali nemojte mi verovati 100%) i jos dosta toga i to se na ovom novom cd-u cuje.
Snimano je i mixano kod njega u studiu a mastering je radjen u USA i to se isto jako dobro cuje.
Za pocetak jedna konstatacija:Materijal mu iznenadjujuce zvuci drugacije nego sto bi mogli od njega ocekivati.Zvuk pa i aranzmani su (bar meni) mnogo dopadljiviji od ranijih radova.Moram reci (kolik se to god kosilo sa moji stavovima o njemu)da je covek napredovao i da ide dalje!
Generalno je sve idejno jako dobro postavljeno,sem sto se kod detaljnijeg preslusavanja pocinju zapazati izvesni propusti(dali kao posledica zurbe ili borba sa jos do kraja nesavladanom novom tehnikom?).Materijalu na kraju nedostaje fino poliranje(za razliku od Gibonija i Vlade)ali generalno je za pohvalu.
Ono zbog cega dajem + ovom projektu je tendencija Joksimovica ka promenama.Po meni (a nadam se i svima vama)promena na bolje.Bez obzira covek je pomerio svoju muziku i produkciju i otisao dalje od onoga de je ranije bio(na ivici kvazi popa i granda).
Ja bih ipak ovo pohvalio( ako ni zbog cega, ono radi truda i teznje da nam se najkomercijalnija produkcija pomice. Ajde da kazemo u nekom dobrom smeru)!
Toliko za pocetak, pa ako vas bude zanimalo moze se diskutovati o dosta detalja(ima tu sta i da se hvali a i da se kudi)!
|