Thread: Ardour?
View Single Post
Old 01-01-2006, 08:58 PM   #16
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Ardour?

Quote:
Originally Posted by IRA
Dobio bih slobodu (spomenuta modularnost tj. JACK sučelje) koja bi pod Windowsima i na Mac-u jako puno ko?tala. Boggy je to lijepo razlo?io...
Jack Audio Connection Kit (JACK) je aplikacija o kojoj windows korisnici mogu samo da sanjaju. Najvise zbog toga sto ulazi duboko u strukturu kernela i svih ostalih programa, vise nego sto bi ijedan proizvodjac operativnih sistema (Microsoft, recimo) i audio programa smeo to sebi da dozvoli... no prvo bi im bilo na redu da se dogovore... a to bi potrajalo...

Quote:
Na pravo mjesto sam do?ao, ova tema je mjesecima stajala nedirnuta na GF-u, hvala svima.
Oprosti na pitanju, sta je GF?

Quote:
Do sada sam radio u Logicu-u pod Windowsima, a za Mac (a ni sam Logic) nemam para. I ono ?to imam bi radije potro?io na podr?ku entuzijastima koji razvijaju Linux software nego na precijenjene korporacijske uratke. ?elim plaćati program, a ne njihove marketin?ke dvoboje.
U svakom slucaju cuvaj svoj novac i koristi ga za svoje obrazovanje na neki efikasan nacin... sto se linuxa tice... nisam siguran da ti novac treba osim za PC, audio kartu i dobar internet.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote