View Single Post
Old 30-12-2005, 09:22 AM   #2
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Default Re: Triton, Motif, Fantom......

Znam na sto mislis, ali vrlo je porazavajuce kada strpljivo napravis farbu i pokusas da to upotrebis u pjesmi (bendu) i ukapiras da je sve toliko nekonkretno da ne moze ni da se "probije" u mixu kako treba. Kurzweil je jedini imao nesto bas analogno kod tih farbi, narocito filteri koje su napravili mrkli mrak. Potpuno se slazem sa tobom ali je i pitanje kvaliteta playback-a sprava. Recimo, mnogo puta mi se desavalo da probam da ubacim neki synth bass sa Extrema u toku svirke i samo puknem od smijeha kako ga nema nigdje, morao bi da sviram u acoustic triu da bi se cuo.
U pitanju je Fantom S88. Velika sprdnja je sto taj S88 zvuci za klasu kvalitetnije od Fantom XR-a. XR zvuci kao njegova mp3 verzija. S88 je mnogo bolji sa klavirima i svim tim farbama koje nekad trebaju da imaju malo vecu ulogu.
Ako te interesuje nesto kvalitetnije mozes da dodjes da probas Roland MKS-ove i Emu sempler. Danasnje klavijature, osim mozda Motifa i K2600, ne mogu ni da im se primaknu. Stvarno nemam te subjektivne stavove ljubavi prema kupljenom instrumentu (ja za svoj Extreme mislim da su ga napravili golo govno), a i studiju imamo svega tako da vrlo lako mozes napraviti selekciju cime se valja igrati.
Goran is offline   Reply With Quote