View Single Post
Old 28-12-2005, 02:36 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Bo?ićni plugin poklon!

Quote:
Definitivno, od sva tri snimka Demo2EQ je "najbolji". Rifovi cvrsti a "noodling" prijatan i cist. Treci snimak isuvise prashti.

nevezano za plugin, koji dobos si koristio u snimku?
Nešto se vraća u modu da gitare imaju te agresivne visoke srednje, doduše taj plugin u 3. stvari je sam po sebi malo oštar, već sam ga isekao, a posle kad sam preslušao, moglo je možda još malo.
Doboš su semplovi Andy Sneap-a skinuti sa njegovog sajta koji su već ofarbani, upravo dobri za grubo postavljanje bubnja brzo i lako

Quote:
e da htedoh da te pitam,video sam na Kvr-u za ove andy sneapove semplove,
pa kako ti se cine?
Pa kako da mi se čine Dobro oni zvuče sami po sebi, ali pošto su već ofarbani i sa prostorom, nisu baš za ozbiljnu upotrebu u svim situacijama. Ja sam sebi napravio neku banku u kojoj sam isekao i razmestio samplove tako da dobijem par layer-a, a samplove različite po karakteru sam dodelio kao levu i desnu ruku na dve različite note.
Quote:
a mozda ja nisam dobro procitao?
u svakom slucaju, mozda je malo "nefer" porediti kompresovan eq2 i "klot pasulj" (onaj prvi klip), jer sta god radio cuje se vece mudo na masterovanom snimku.. mozda treba oba kompres/limit pa onda da se porede? ovako ne znam da li mi se svidja eq2 zbog samog zvuka ili me lozi to u kombinaciji sa masteringom. ali da je bolji eq2, bolji je.
Pa i nije za porediti te snimke, ne znam... Onakva gitara kao u prvom snimku ne funkcioniše, to je samo zato da neko ko nije skinuo plugin sa K-V-R-a ili ko nije gitarista a interesuje ga može da čuje kako zvuči bez ikakvih izmena, onakav kakav je.

Quote:
Na gitarama se povremeno čuje nekakvo brujanje i krckanje,kao maleni dropouti kad je procesor preopterećen ili je to do plug ina samoga?
Evo ga neko oštrog uveta Ja dobro čujem jedan krc na početku, posle možda još jedan, a i blizu sam bio monitora. Dok sam snimao bio sam na netu, aktivni su antivirus i firewall, piče dva različita downloada istovremeno, otvoreno mi je par instanci Firefox-a, pa mi je ponekad cimnulo dok snimam, šta da se radi

Quote:
Ovaj zadnji mp3 zvuči kao da si posegao u simulanalog paket
SimAnalog rula I dalje mi nije jasno da je pre toliko vremena bilo moguće da ljudi urade par tako dobrih emulacija bez komercijalne namere a da kompanije koje se bave pravljenjem novca na software-u ne mogu da naprave plugin koji bi imao par modela pojačala i kutija a da modeli zvuče jednako dobro. Jedino što mi je preoštar kao da su simulirali JCM900 otpanjen na 11 sa sm57 tačno na sredini zvučnika, al dobro, da se srediti. Čuo sam nedavno par snimaka urađenih sa njim i odlično zvuče, bolje nego ovo što sam ja namestio, manjka mi strpljenja da se poigram sa EQ-om. Uf, što nisu imali neki Boogie pri ruci kad su radili celu "svitu" :-P

Last edited by Dushan_S; 28-12-2005 at 02:39 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote