Quote:
Originally Posted by andreja
ovo bas masti!  vise mi se svidja od emplitjuba.. koliko si gitara snimio? 2?
nema vise fajla, skinuli link..
|
Na ?ta misli? na njegov plugin ili "misteriozni plugin"

Snimio sam dva puta isto na potpuno istom setting-u, nema ni mnogo mogućnosti da se mrda tamo ovamo. Bit je u karakteru pojačala, ova zaista počinje da podseća na majkovano pojačalo tonski. A od Amplitube-a nije te?ko da se zvuči bolje
@ Veseli
Nemoj ne?to da mi se naljuti?, ali mislim da nisi dobro skapirao u čemu je stvar. Kao prvo, Midiworks radi na plugin-u koji bi prvi trebalo da ima ozbiljnu simulaciju HiGain pojačala, jednako dobru kao Line6 ili eventualno, bar kako izgleda, mo?da i bolju. A to mo?e da se dobro naplati, čak bi i pojedinačni plugin kao ?to su NI uradili, samo sa jednim modelom pojačala i jednom kutijom bio izuzetno uspe?an. Znači, naravno da čovek nije lud da da na poklon svoj glavni adut, tako da je (vrlo namerno) u free varijantu stavljena varijanta sa kutijom gde je mic pod uglom. Tako da je de fakto, ovo u stvari demo koji je za?tićen izborom kutije. Za onog ko zna kako se pona?a pravo pojačalo, ovo je dovoljno da se nalo?i a istovremeno nije moguće EQ-om toliko srediti kutiju da zvuči onako kako bi zvučalo da je u pitanju mikrofon direktno na zvučnik ili samo malo pod uglom.
Ne bih ni ja drugačije uradio na njegovom mestu.
Sa druge strane , mo?da si pome?ao "Karakter" sa bojom zvuka. Karakter je karakter, ako slu?a? mar?ala u podrumu kroz zatvorena vrata on zvuči potmulo i muljavo, ali ako zna? kako zvuči, kapira? da li je to mar?al pa čak i da li je dobar sound. Elem, u ovom ?ivotu ne bi mogao da dobije? ovo iz GR koji je poprilično digitalan, dok ova emulacija ima "zrno" mnogo vi?e nalik realnom pojačalu. Uostalom i ovo ?to sam koristio u zadnjem mp3-ju, ni to ne bi mogao da dobije? iz GR-a. Čuo sam nekoliko poku?aja da se snimi ne?to sa njim ?to se tiče HiGain-a, ja nisam imao energije da se mučim, posle pola sata sam kapitulirao, ali čuo sam ove sa Andy Sneap foruma, i to je daleko od pristojnog.
Isto kao i za ovaj mp3 koji si postavio na link, punch dolazi od dobre produkcije, i od načina kako zajedno rade noga, bas gitara i gitara, ne mo?e? da ima? takvu farbu gitare samu po sebi. Ne bih bio u stanju da uradim takav miks, naravno, pa ti ne mogu dati primer.Takođe ako nema? aktivnu na gitari, ni ne sanjaj o ovakvom zvuku. Imaj u vidu da je moj clip snimljen sa magnetima koji su tačno na suprotnoj strani, tj jako čisti i slabijeg output-a, znači daleko od onoga ?to uobičajeno sviraju metal heads. Konačno, ja sam "samo" u D ?timu

Inače, sve se svodi na to koliko se poradi sa nečim, i međuodnosa sa ostalim instrumentima... Zavr?io sam pilot snimke za svoj materijal, i sve sam uradio sa starim POD-om. Malo sam eksperimentisao sa kombinacijama pojačala, i recimo dobio sam to da gomila ljudi koji se bave muzikom misle da je u pitanju pravo ozvučeno pojačalo, i komentari?u da su gitare "velike". Naravno, one neće ostati na kraju, i te?ko da iz njih mogu da dobijem punch i definiciju, plus postaju nedefinisane kada ulete jo? neki instrumenti sa bogatim srednjima ali hoću da ka?em da mnogo zavisi od toga da neko zna ?ta u stvari treba da se dobije na kraju dok snima gitare.