Moj je onda nispravan, jer nemam ni jednu stanicu :o

Ajde napravi test otiđi do najbli?e radio postaje tj. kraj oda?iljača pa uključi svoj bas pa će? vidjeti ?to se događa.
Tj na baseevima koji nisu ispravni ili nisu dobro uzemljeni ili je jonizacija zraka takva da stvara refleksiju fm signala bas mo?e poslu?iti kao antena najme ?ice glume antenu tj vubriraju a mgneti kupe signal dolaskom pojačalo to se pojačava.
Moj prijatelj je imao priliku prije koncerta slu?ati stinga na svom basu.
Dobro ovo su ekstremni uvijeti dana?nji basevi su elektronski mnogo bolji jer imaju ugrađena diferencijalna pojačala a ona rade na principu 3 ?ice koje izlaze iz pojačala u miksetu moram priznat da nisam nai?ao na primjer di idu iz basa na pojačalo ali tako ne?to imaju malo kvalitetniji mikrofoni.
Dakle jedna ?ica slu?i za prijenos jakog signala to jest onoga ?to svirate druga ?ica slu?i za kupljenje slabog ?uma koji nastaje u ?ici ili u basu ali bit je u tome da kroz jednu i drugu ?icu prolazi signal tog ?uma koji je jednak pa diferencijalno pojačalo oduzima ?um iz jedne ?ice sa onim iz druge ?ice kroz koju jo? i prolazi zvuk koji svira po?to oduzme ta dva signala dobijemo čsti zvuk bez smetnji kabeli se inače zovu XLR
e pa kada se oduzima signal koji mi neznamo kakav je usput uni?tavamo i zvuk
Ja sam ovaj problem imao na jednoj radio postaji gdje ni profesionalna oprema nije radila pa smo napravili faradijev kavez i sad je sve ok.
Kao ?to sam rekao u pro?lom tekstu da su povo perverzije normalno da nitko pametan neće ru?iti studio da bi napravio kavez pa to slobodno mo?ete izbaciti ali ako se netko ?eli baviti snimanjem seplova e onda neka dobro razmisli i pročita neku knjigu o nus pojama radio televizijskih i mikrovalnih smetnji na opremu i njihovog utjecaja na zvuk. ili bar knjigu osnove elektrotehnike jer uzalud vam dobra oprema ako ne radi u idealnim uvijetima
Jedan primjer iz svakodnevnog ?ivota vam je klima ili fri?ider koji mogu stvarati smetnje na opremi