Re: RME 9632 ili emu1820M
RME 9632 se produzeno zove "jos minimalnih 1000 evra"
Jeste nadogradiva, ali na 1820 mozes na isti nacin da imas duplo vise kanala.
Na RME nemas cak ni balansirane kad je kupis, vec se doplacuje 20-tak evara, a nemas ni preampe kojih na EMU imas 2 i rade potpuno korektno kod "m" verzije.
Na RME nemas preamp za slusalice i kontrolu jacine, a na EMU imas
Trenutno ne govorim o samom kvalitetu kartica vec o paketima, a sto se kvaliteta tice, otprilike su tu negde... TEsko da bi uspeo na blind testu da raspoznas. Pa sad kako ko voli, neka neko kaze bolja "ova" ili "ona", ali jedno je sigurno... Za otprilike istu cenu dobijas obe, ali sa razlicitim paketima.
Neki imaju problema sa EMU karticama po pitanju drivera, ja konkretno nemam, niti sam imao ikada ikakvih problema sa bilo kojom karticom (osim sa CW nekada davno).
Dakle, ako imas para, mozes kako hoces, ako imas preamp, mozes i RME, ali ako nemas onda je pametniji ulog EMU. Ako je ta nominalna razlika u kvalitetu ili konverterima jedino sto ce ti biti problem, onda zaista nemas nikakvih problema jer ja evo vec godinu dana koristim 1212m i ne smem ni da prebrojim sta sam sve njome uradio...
Jedno je sigurno, ako znas radice ti i jedna i druga, pa cak ce ti raditi i taj terratec sto imas, jer sam i njega imao i bio isto jako zadovoljan.
Mozda ti nije losa varijanta da umesto kartice i nadogradnje pazaris neki dobar preamp i zaboravis jos neko vreme na promenu kartice. Tu ionako ne mozes mnogo da izgubis, jer njima ionako svakog dana pada cena.
|