s16 vs SSL AWS900
Ako izbacim deo gde svaki ciga svoga konja hvali, ipak moram da kazem da sam posle velike treme vise nego zadovoljan (a to su potvrdili i drugi...).
Pre 2 dana smo odneli nas S16 u Zanu i organizovali "audio tucu" sa SSL mikserom koji je tamo u upotrebi. Prisutno bilo nekoliko cenjenih tonaca i producenata, a predvidjeno je da uskoro napravimo novu prezentaciju sa svima koji su ozbiljni u ovom poslu...
Posle neverice koja je mirisala u vazduhu, pre pocetka; kada smo otvorili Nindza koferce i izvadili nasu ljutu makinu, malo je njih moglo da sakrije odusevljenje u vezi izgleda/izrade... "ovo ste stvarno vi napravili?"...
Druga runda je bila povezivanje lanca Pro Tools->Apogee DA16->S16 odnosno SSL->Genelec main monitoring. Ucitan je 16-to kanalni aranzman; na mikseru sve nulovano, a na S16 podesene panorame kao na mikseru. Potom malo kalibracije izlaznog nivoa i ....
Komentari:
Tonac 1: "Majku mu, ovo nisam ocekivao... sta vam je bre u toj kutiji?"
Tonac 2: "Ne mogu da kazem vise mi se svidja ovo ili ono, svidjaju mi se oba, ali su drugaciji.."
Producent 1: "Da li je na SSl-u ukljucen neki kompresor?"
Tonac 3: " Cini mi se da je na SSL-u malo topliji zvuk, ali preko S16 cujem da gitara nije dobra, para usi, a i bas ide do podruma..."
nase komentare necu iznositi, ali svakako cu vas pozvati da kada bude sledeca "tuca" dodjete...
|