Thread: Volim Gibonnija
View Single Post
Old 22-12-2005, 09:00 PM   #113
kompozitor
Guest

Default Re: Volim Gibonnija

Quote:
Originally Posted by bassystem
čak mislim da je po?eljno da svaki muz svira vi?e instrumenata, jer onda lak?e kapira uloge drugih instrumenata u orkestru .
U pravu si . Ali da bi nesto dobro svirao moras mnogo vezbati . A za to je potrebno vreme . Dan ima samo 24 casa .

Hmm... Interesantno je da bas i klavir " idu skupa " . I ja isto volim ova dva instrumenta , skroz su mi genijalni . Iako sam bio gitarista .

Quote:
Originally Posted by kompozitor
Ali ne bih nikad svirao bas ( mozda nekad , za svoju dusu ) .
Quote:
za?to
Ne umem da radim vise stvari istovremeno . Ako bi vezbao bas ne bih imao vremena za nesto drugo . Jbg , uvek se moras odluciti za jedno .

Quote:
jel misli? na kompoziciju (same note, tekst) ili gotovu pjesmu sa odsviranim instrumentima??
Mislio sam na sve skupa . Veoma retko sam pisao na svoj tekst . Nisam pesnik , ima ljudi koji to jako dobro rade . Nikada nisam imao averziju prema necijim stihovima . Niti sam ispravljao tudje misli . Uvek sam se trudio da uradim najbolje sto mogu .

Svako ima svoju poruku . Pesnik svoju , ja svoju , instrumentalista svoju ...
Sve se to fino nadopunjuje kad su ljudi normalni . Uopste mi ne smeta da se izrazim to sto su stihovi neciji , ili to sto svira ili peva neko drugi . To mi je tako normalno . Uvek sam zadovoljan kad nesto uradim .

Quote:
svakako, ali po?to ne mogu da čujem, da li je to samo programing, bez usnimavanja ?ivih instr (vjerovatno nije čim spomenu da voli? akustiku), ambijentalna, elektro čarda?, akustično instrumentalni pop....nekako opi?i...jesi već ne?to objavio? I đe?
Radio sam i jedno i drugo . Prvo sve upisem , pa aranziram i pa biram instrumente . Ne filozofiram mnogo . Sto manji aranzman to bolje . Pevac otpeva .

Upisivanje je jako korisno ( za zivce ) . Ne moras da se nadvlacis sa ljudima . Kompjuter radi i ne kenja ( da izvines na izrazu ) .

Poslacu/uplodovati snimak jednom prilikom . To je obicna pesma , nista intelektualno , neshvatljivo , misticno . Trudim se da budem jasan ko sunce u podne . Ne zelim biti " neshvaceni umetnik " .

Elektro cardas , to je to !

Pozdrav ...
  Reply With Quote