Quote:
Originally Posted by bassystem
pitanje je kako se napravi dobra stvar (čak su i te N Bebe koje ne?to prozivamo imali vrlo uspje?an hit DVOJE...). Da li svjesno krene? poučen iskustvom, naslu?an dobre muzike pa kao, evo da napravim stvar, ili onako, jednostavno dođe...
kompozitor, kako to ti radi?? I ?ta ti komponuje?, mislim, koju vrstu muz??
|
Jednostavno je . Ako imas smisla moci ces nesto napisati . Dar se moze razvijati i usavrsiti ali ako ga nema dovoljno , uzalud je . Tako da nema recepta , s tim se slazem .
Znam neke muzicare koji ponekad napisu neku temu . I bude dobra , ali to je retko .
Ako se necemu posvetis sigurno ces nesto uraditi . Ako si dobar basista , drzi se svog instrumenta .
Ja volim bas gitaru i zadovoljstvo mi je da komponujem bas u pesmi .
Ali ne bih nikad svirao bas ( mozda nekad , za svoju dusu ) .
Misljenja sam da je za dobru pesmu potreban tim ljudi , gde se zna ko sta radi . Zato kod nas nema nekog velikog rezultata , jer svi rade sve .
Sto se tice pitanja koju vrstu muzike pisem , misljenja sam da je svaki autor ( pa i ja ) pravac za sebe . Mrzim totalitarizam i svodjenje ljudi na gomilu .
Volim prave instumente ( akustiku ) bez obzira odakle instrumenti dolaze , ili kad su nastali , ili kako se stimaju .
Primetio sam da akusticni instrumenti dobro izlaze u miksu , zvuce najbolje ( bar meni ) .
Ja ne pisem ono sto slusam . Napr. slusao sam Motorhead a sad radim aranzman za tamburaski orkesar .
Inace slusam sve osim tubo folka , tehna , dead metal - a , modernih kompozitora klasicne muzike ...
Volim jazz . Volim operu . Volim i rock , tvrdji zvuk , naporan ( poput mojih postova ) . Stvarno sve moguce .
Pozdrav ...