Quote:
Originally Posted by bassystem
ali za?to, ja ba? ?elim da čujem mi?ljenje (?to vi?e) članova foruma...za?to vam je neka kompozicija dobra i za?to slu?ate to ?to slu?ate...
|
Postoji nesto u knjizevenosti sto se zove 'impresionisticka kritika' a njena najlaksa definicija bi bila 'Pricacu vam o sebi povodom Pushkina(npr)'
Ja se trudim da muziku dozivljavam bas tako, kao najobicniji slusalac i da je vrednujem po kolicini emocija koje je izazvala kod mene, bez obzira da li su to bes, tuga, ljubav, sreca, nostalgija, divljenje..... Zbog toga mi se i svidjaju pesme najrazlicitijih oblika i iz razlicitih zanrova. Volim neke duge, kompleksnije pesme (Shine on You Crazy.... , Since I've been loving......., ali i jednostavne, ogoljene - Girl (the Beatles), Moon over Bourbon ....(obrada, sa zadnjeg albuma) , pa mi se svidi i po nesto Rammsteina, pa Audioslave, pa ZZ Top, opsti sharenis.
Kad je posao u pitanju, onda pokusavam da provalim kakve ce emocije izazvati pesma koju sviram ili snimam, na krajnjem korisniku iste. Onda se slusa sve sto je blisko zanru koji se radi.
A sto se domace muzike tice, sto je i tema ovog topika, odrastao uz Smak, Time, Atomsko Skloniste, Leb i sol, nesto kasnije Ekv....
A volim i Gibonnija

, zato sto me stvarno seca na neke jako lepe trenutke iz bliske proslosti ( i je*e mi se ko mu je svirao bubanj, bas, sto mu produkcija nema attack.....)