Thread: Volim Gibonnija
View Single Post
Old 22-12-2005, 03:48 AM   #11
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Default Re: Volim Gibonnija

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Jednostavno nisi informisan kako neki ljudi tehnički "pi?u" tekstove, pa te to navodi na pogre?ne zaključke. Mislim da ne bi bilo ok da ja sad pričam o tome dalje.
Daleko od toga da nisam informisan, cak stavise. Sigurno si slusao Def Leppard ?!? 'Oces da mi kazes o cemu se peva u "Rocket"? Nisam bez razloga naveo instrumentale Weather Report-a i Vai-a ?!?!! Postoji sama poruka i bez teksta. Ne bih da nekog ovde prosvetljavam, ali to su oni trenuci kad kazes "a, to je pesnik hteo da kaze". Vi sad nesto znate sto ja neznam. A to je da npr. Djule je tehnicar. Ajmo skupljaj na gomilu fraze, metafore, lepe, zanimljive reci, .... i sklapaj po formuli X+Y+Z=hit. To je onda tekst koji je neiskren odn. sklopljen vestacki. Jao, pa dal' se mi razumemo? Da li je neko gledao Metallica - Some Kind Of Monster (documentary)? Lepo se vidi kako se sklapa tekst npr. istoimene pesme. Pa to je sad kao neiskren i tehnicki tekst, koji moze da se protumaci ovako ili onako .... o cemu mi ovde pricamo? Besmisleni tekstovi. Za koga? Vidim da svi pisu hit do hit-a sa smislenim tekstovima !?! Ispada da sam ja sad slikar naivac, a pisci tekstova ovih pesama lasice.

POTPISUJEM

"Za godine tvoje

Ka?i mi
Da li kad misli? na nas
Ti?ina vlada poljima
Koja čuvaju sve na?e tajne

Sećanja
Imaju pravo na nas
I svakog jutra bude me
Plačem u sebi, lagano umirem

Za?to bih plakao
Ali ponekad, uvek sama od sebe
U more padne od milion jo? jedna
Topla suza za tebe

Za?to bih plakao
Vidi? ponekad snovi dobiju krila
Evo dajem sve svoje za godine tvoje
I ?to si nekad mi bila

Nadam se
Dok dani puze kraj nas
Da mo?da negde i ugledam
Te stope tvoje čekam čitav vek

Zaveden mirisom sna
Koji krade mi du?u
A znam nemam pravo
Ne nemam pravo na nas

Mo?da bih plakao..."

Ako je Djule ovu pesmu napisao iskreno, svaka cast. Ako je Djule ovu pesmu napravio tehnickim putem, ja kazem D(J)ULE TI SI GENIJE. Jer i u jednom i drugom slucaju me je pogodio 100% sa ovom pesmom. 100% 100% 100%

I opet ponavljam, poenta je bila u tome da smisao moguce naci i u "besmislenim" tekstovima i kakve to ima veze uopste sa proizvodnjom kikirikija na Marsu?

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Inače kad se radi o neshvatljivim tekstovima ,tekstovi Nevernih Beba su mi u uskoj konkurenciji za najneshvatljivije umotvorine koje sam ikada čuo ili pročitao. (dopada mi se pone?to od njihove muzike, da ne gre?im du?u, ali sa ona prva dva albuma, tu ima par cool momenata, posle je ljubav prema Mladenoviću i lakim notama učinila svoje)

P.S. nisam zadrti fan VanGogh-a , cak stavise mislim da je Djule prepotentni bastard :o , ali ono sto je istina, je tamo negde. Evo poceh i ja da pisem besmislene tekstove. I da, izuzetno mi je zanimljiv ceo ovaj thread, odavno se ne ispisah ovako. Pozdrav za bassystem-a.