Thread: Volim Gibonnija
View Single Post
Old 22-12-2005, 01:05 AM   #72
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Wink Re: Volim Gibonnija

Quote:
Originally Posted by bassystem
?ivaća ma?ina kaska malo će nas samo ?iti tako slu?am tuđe priče oči mi se sklapaju pisaća ma?ina ?uri pi?e neko takno slovo da li jesmo ili nismo pleme, čini mi se di?emo samo da bi udisali ?to je na?e to je jasno habaju se priče noć hvata ?apat ide u?i nam se čulje nema vi?e stida....
.... shivaca masina = politicka mashina = ????

Quote:
rekla je "stani" nisam zano kako teklo je vreme ja sam mislio tek tako ona rekla je "mi" nisam mislio na nas rođen da hodam da ne čujem glas
Koliko znam Djule ima vanbracnog sina koji zivi sa majkom. Da li se ovo odnosi na nju?

Quote:
vidi kako letim sa hiljadu boja osmeh od srca učiniće sve ono ?to je opasno za druge za moju snagu nevidljivo je. Ovde je krug tako nelogičan pravac ljudi u njemu nasukani
Djule "leti". U cemu ili na cemu? Sa pozitivnim razmisljanjem mozes uraditi sve, pa cak i raditi neke opasne stvari vrlo lako, koje su za druge nepremostive. Krug = Matrix = Matrica = uobicajno ponasanje koje se ponavlja iz dana u dan (ljudi u njemu nasukani).

.... itd. To je samo mali deo onoga kako ja vidim njegove tekstove. Namerno sam izostavio druge primere da ne bi neko pomislio da nisam normalan. A i inace nisam normalan (smajlikojiseludackismeje).

Quote:
jel vidi? razliku???
Vidim razliku, ali mislim da si ipak malo prejako okarekterisao ono "tipican bend sa besmislenim tekstovima". Malo je to prejako. Tipican svakako nije barem sa ovakvim tekstovima. Spomenuo si Ekv kao neki referentni bend. Evo Milanovog teksta sa samog kraja karijere (da ne kazem zivota), a vezano za projekat "Angel's Breath":

"CRV

Vi slepi
vi gluvi
vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije

brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

vi nemi igraci obrednog svog plesa
vi srecni u transu u svetu sto postoji
samo u glavama ljudi bez skrupula
ljudi bez milosti
ljudi bez secanja

vi sto ne znate pljuskove zvuka
boje i mirisa
vi ljudi bez pameti

brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv "

Da li je po tebi ovaj tekst besmislen?

MyPoint je taj da su neki tekstovi malo dublji od drugih. Jos jedno pitanje.
Da li si imao prilike da cujes pesmu "Weather Report - Black Market" (instrumental je, da ?!?!?!?!?) ? ... i ako jesi, da li si dosao do "poruke" pesme?

A sad jedno pitanje za sve ostale. Svi koji imaju ili mogu da dodju do albuma Steve Vai-a "Passion and Warfare" neka pazljivo slusaju ove dve pesme razmisljajuci o njenim naslovima i neka probaju da nadju odgovor na zagonetku:

04 - Answers
05 - The Riddle

... naravno, bice zanimljivije da onaj ko zna odgovor to ne kaze odmah, vec se samo javi.

P.S. hint: Djule <-> Milan = hiljadu boja <-> pljuskove boja