Thread: Volim Gibonnija
View Single Post
Old 21-12-2005, 02:24 AM   #54
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Volim Gibonnija

@bassystem
ne znam gde je problem u njihovom sviranju? Nisam pominjao vokalne performanse, koje su teezak kompromis. Lav Bratusa po meni ima odlicnu tehniku i tempo, ali je zadrzao ogromnu kolicinu feelinga i emocije koju unosi u svirku (volim njegove recenice na hihat-u). Miki je solidan basista, zapravo dobar, a narocito je draz slusati njih dvojicu zajedno jer se funkcionisu kao sat.. Bambijeve jazzy teme su mi jako drage, i iako nikad ne preteruje sa virtuoznoscu, oseca se znanje. Nisu oni bas maestralni u odnosu na gibbonijevu ritam sekciju, ja sam to vise pogledao iz ugla sto dosta "uspesnih" domacih bendova su uglavnom, silom prilika, priuceni muzicari cija shvatanja instrumenata kao oruzja emocije, ne mogu da prihvatim kao sudbinu. Pola njih ne bi ni trebalo da se uopste bave muzikom, a druga polovina je velika zrtva vremena u kojem se na zalost nema vremena za vezbanje niti para za najosnovniju opremu... i dalje niko ne komentarise ostatak domace "alternative".. da su D.Dub izvikani kao B92ojkasi jesu... licno se takodje jezim od cele te ideologije, narocito u post-5oktobarskom periodu, mada su oni odavno sa tim raskrstili... i ja sam u pocetku bio odbijen tim njihovim epitetom, i to ozbiljno me iritiralo, a onda sam maltene na silu bio prinudjen da otkrijem nesto drugo, sto se ipak nalazi SAMO unutar njihove muzike... pa taman ih GRAND izdavao i vrteo, meni je to nesto lepo.

@MaX
Vikler je ovog momenta u studiju na slici gore levo, i dosnimava instrumente na postojecu osovinu albuma, a sve to u produkciji naravno, dragog nam Bleq-a... mislim da ce stvarno promeniti nesto u jednoj generaciji koja se bude nasla na udaru toga..

@bassystem again
Da, treba praviti dobre pesme. Itekako treba. Itekako se to racuna i u komercijalni aspekt uspeha - dobra pesma jeste dobra pesma. Samo nisam siguran da se sve sto se dobrom pesmom zove moze svirati uz vatru.. oprosti, ne zelim da budem cinican... samo me iziritirala ta definicija...

@ALL OF YOU
Rasprave nastaju tako sto ih neko zapocne, A ONDA DRUGI ODGOVORE. Ukoliko neko namirise uvredljiv ton ili bilo sta sto smeta u necijoj poruci, najiskusnije bi bilo da jednostavno ne odgovori. JA ne pamtim kada sam zadnji put usao u otvorenu raspravu sa bilo kojim clanom foruma. NIje da mi ne smeta gomila toga, al stvarno nemam snage ni vremena da svoju ozlojedjenost time delim sa drugima jer je to krug koji se, po pravilu, zavrsi VRLO netakticnim i nefer moderatorskim lockovanjem, pa cak i banovanjem.
Eto, ako se neko sad nasao prozvan, pozivam ga da mi NE odgovori, i znacajno postovanje pruzam za to. Ukoliko me neko podrzava, slobodno neka podeli to samnom, bilo javno bilo na PM.
Eto, tolko

Last edited by Arthur; 21-12-2005 at 02:27 AM.
Arthur is offline   Reply With Quote