Re: Rode Classic II ili Brauner Phantom C ?
Red7 je sjajan!
Ispocetka mi nije legao do kraja. Ustvari, nisam se s njim puno igrao jer sam imao na raspolaganju jedan drugi preamp (tubetech mp-1a) koji mi je bio genijalan. Tako sam zanemario Red7. Ono sto me odbilo od Red7 je sto su mu potenciometri toliko skliski, toliko se lako vrte, da sam u par situacija premjestajuci papire po stolu potegnuo s blokom papira i okrenuo neki potenciometar. To bi me totalno raspizdilo! Tek sam se kasnije krenuo malo igrat s njim jer mi je trebao kompresor pri snimanju, i onda sam skuzio da je to presjajan preamp. Ima sjajnu definiciju zvuka! S njim sam radio s Brauner VM1 i Phantom AE mikrofonima, zatim s AKG C12 i s Neumann USM69I (od njega samo jedan kanal!). Imao sam tu priliku da radim s odlicnim mikrofonima tako da mi je sad tesko procijeniti sto je od kvalitete bilo do mikrofona, a sto do preampa. Ta kombinacija Red7+Phantom AE mi je bila apsolutno najbolja, ali radilo se o jednom drugom studiju di sam to probao pa ostavljam onih 10% da je i do akustike sobe di se snimalo.
Na Red7 jedino nisam nikad probao deesser. To mi nije zatrebalo pa ne znam kakav je. Kompresor mu je okej. Zvuci jako transparentno. Moze stisnut signal do besvijesti. Nije da me oborio s nogu, ali jako je dobar. Nisam ga gnjecio previse, s njim sam samo rezao eventualne peakove u usnimavanju, tako da ga nisam bas ispitao detaljno.
Ma uglavnom, Red7 je sjajna sprava. Ko si to moze priustiti nek ga kupi. Stvarno je raketa!
|