Thread: Sta je bolje?
View Single Post
Old 20-12-2005, 06:27 AM   #30
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Pa sto se tice editinga, zuma, odzuma, fade in, fade out... To je toliko jednostavno ako koristis obe ruke.
Leva je na tastaturi i razvlaci- skuplja, snap off i snap on, a misem samo povlacis u zavisnosti sta treba da uradis. To se resava u hodu, da i ne primetis. E, sad imas i kod Steinberga te "beat detector/calculator" opcije, ali iskren da budem, ako sta i treba, vise volim da odradim rucno iz neke svoje licne paranoje (ovo krajnje subjektivno, bez nekog egzaktnog razloga).

Cak sam jednom vodio raspravu sa Maxom oko toga da li midi fader kontroler ili ne. I ladno sam dosao do zakljucka da se te stvari bez kontrolera odigravaju cak mnogo brze, jer kontroler nije analogni mixer gde svako dugme ima svoju funkciju, vec sve moras da shiftujes, switchujes... a za to vreme ja "klik" i tamo sam gde hocu.
Jedino je sranje sto je lepo raditi same odnose na faderima, ali mislim da je to neki razumni gubitak u odnosu na recimo cenu kontrolera (sto lisad o ovome pisem... ).

Mislim da dosta toga, ako ne i 90% ima u navici, ali isto tako mislim da se Steinberg opasno priblizio, ako ne i stao "rame uz rame" sa PT i da je jedina distanca izmedju PT i Steinberg softvera u tome sto je PT vec zadobio svoje mesto kao industrijski standard (zasluzeno), a da je Steinberg tu, ali se jos uvek bori za pozicije.

Hvala na odgovorima.
Pozdrav

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote