Thread: Sta je bolje?
View Single Post
Old 19-12-2005, 09:47 PM   #26
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Nisam Dvuckovic ali meni je isto nedavno bilo postavljeno slicno pitanje...pa da iskoristim priliku da delimicno odgovorim...jer u tom momentu nisam imao vremena da se raspisujem...

Mislim da je tesko opisivati funkcije i jednostavnost koju PT pruza u editaciji audio fajlova dok covek ne proba i makar malo nije upoznat sa radom u njemu. Stvar koja meni u radu sa PT veoma mnogo znaci je perfektna vizualizacija audio fajlova u samom edit prozoru sto mi olaksava i ubrzava sve procese vezane za upravu duzine, seckanje, copy-paste odredjenih delova, brzog pravljenja Fin-a i Fout-a itd.. U SX-u nema sanse to da uradim dok ne zumiram fajl a u momentu kad ga zumiram vise uopste nemam preglednost nad ostatkom fajlova u ostalim trackovima. Ako zelim tacno da odsecem deo fajla koji mi ne treba moram opet ili da ga zumiram na maximum ili da ga otvaram u sample editoru a to me maximalno usporava. Kao sto sam vec pisao u jednom threadu, ja takvih seckanja na jednom makar i kratkom filmskom projektu odradim jako jako puno...SX jednostavno po meni nije napravljen za to.. Druga izuzetno bitna stvar za mene je momentalni pristup file browseru (odmah sa desne strane edit prozora) u kojem imam sve fajlove koje naimportujem, koje koristim u projektu...i bilo koji fajl misem prevuzem u edit prozor na koje god mesto zelim..a da pri tom ispred sebe imam sve kanale edit prozora. U SXu je ova funkcija malo komplikovanija (ili ja nisam dobro upoznao SX). Ako se ne varam u SXu otvoris browser i vidis samo fajlove koji su u odredjenom kanalu. Dalje, preglednost celog PT-a je odlicno resena, niti jedno dugme ili prozor nije suvisan i na kraju precice koje se jako brzo uce mada verujam da i u SX-u mogu da se prilagode korisniku i da se nauce isto tako brzo ako ih covek redovno koristi... Pade mi jos jedna stvar na pamet ali to nisam siguran da SX ne moze da uradi. Timeline u SXu namestam u gornjem delu prozora, u PTu isto to uradim u bilo kom kanalu , ustvari uvek na kanalu koji trenutno obradjujem (uf, ovo ne znam kako da objasnim al ko je koristio PT shvatice o cemu pricam). Mislim da u svakom slucaju ne treba stvarati averziju prema programu koji ne umes koristiti jer si lenj da probas a sve pod izgovorom koliko to kosta i kako je to suvisna investicija jer svi drugi nude isto to i jos bolje.. Mislim da bas i nije tako..

p.s. bas sam naruciu PT LE i za svoju kucnu varijantu...

Pozdrav...
Color is offline   Reply With Quote