Thread: Sta je bolje?
View Single Post
Old 19-12-2005, 09:22 PM   #24
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Pa, za pocetak, sva "sjeckanja" su MENI brza...Ako kliknem na region, i pritisnem "a" na tastaturi, pocetak regiona se navuce na kursor, ista fora za kraj regiona je na "s". Ako ocu da obrisem nesto u sred regiona, samo selektujem parce i backspace...Ustvari je velika fora u "Smart toolu" koji je kombinacija 3 alatke, i koji u zavisnosti od mjesta na regionu mijenja funkciju...Slicna fora je, koliko se sjecam, bila nekad u SAW studio(kasnije Samplitude). Takodje, ima i funkcija "tab to transients", kod koje je fora da pritiskanjem taba odma ides na slijedeci transient, uzasno korisno u editovanj bubnjeva. Pa onda Beat detective, uzmes svih 12 kanala bubnja i sredis timing za 30 sec...mnogo stvari. Probaj da nabavis negdje neki tutorial DVD za PT i sjedni da radis. Cijela fora je da ti neko dobro objasni.

Ja sam u pocetku imao OGROMNU averziju(obzirom da sam jako dugo radio na Steinberg softveru) prema PT, i prvih mjesec dana sam se osjecao kao da sam prvi put u zivotu sjeo za komp. Ali, posto sam inace opsesivno pedantan, u pauzama u studiju sam procitao cijeli user manual. I poceo da kapiram stvari. U sustini, logika je malo drugacija, treba se navici. Onda se radi brzo

Mislim, nije pametno prenositi tudja misljenja, narocito ako su pokupljena sa foruma, casopisa i ostalih "izvora dezinformacija", a da pritom nisi imao priliku da sam probas nesto...To je kao da ja kazem "Millenia je smece", a nisam je nikad probao...

Trudim se da ne zvucim kao snob, kao "ja radim na skupoj opremi, sve ostalo je smece", nemojte me pogresno shvatiti, ali ako vec radim na necemu svaki dan, glupo mi je da me neko ubijedjuje da je to glupost, a da pritom nikad nije ni probao tu spravu...

Pozdrav

dvuckovic is offline   Reply With Quote