Re: Volim Gibonnija
@Sasa Ristic
Mislim da pogresno gledas na stvari. U potpunosti se slazem s' tobom da kad pustis u Winampu te stvari koji si naveo zvuce tako kako si rekao u poredjenju sa svetskom produkcijom. Ali zasto bi uopste poredili npr. Gibonnija (npr. zbog naslova teme), sa npr Eros-om ili takodje gore-pomenutim-Stingom? Da li su oni jedan drugom konkurencija ? Da li neki npr. Francuz koji udje u prodavnicu CD-a sa 15e u dzepu nece kupiti Gibonnijev disk zato sto je video Stinga na polici? Ili ja necu dati 1500din za stinga ako mogu dati 450din za Gibonnija. Ili cu otici na Stingov koncert u Budimpestu umesto na Gibonnijev u Pulu? Konfuzno? Pa, jeste. Meni je jasno da mi koji smo u manjoj ili vecoj meri stvaraoci muzike,na ovaj ili onaj nacin, svakako treba da ucimo od boljih i da uporedjujemo svoje radove sa albumima sa zapada, zanrovski bliskim onome sta radimo, ali kad imamo gotov proizvod njega je potpuno nepotrebno uporedjivati sa svetskim facama. Hajde da 'nase' nase dobre albume uporedjujemo sa nekim sranjima (flasa moze biti do pola puna i do pola prazna, ali nije bas isto). Postoji par albuma koji su se vrlo prodali kod nas, nisu uopste sranje i prilicno su zatalasali svako svoju scenu - Mirakul Gibonnija, prvi album Negativa, i prvi album Georgijeva. Sad drugi je problem, sto kaze Oggy, sto sad imate milion Negativa i Vladolikih, koji zbog svoje nekreativnosti nisu uspeli da izadju iz sene svojih novih uzora, ali su uspeli da nam zgade i svoje idole. A ova dva albuma su pokazala da dobar rock i dobar pop album (PRILAGODJEN SIRIM MASAMA) itekako imaju prodju ovde. Ja ne potcenjujem publiku ovde (mada ima i teske stoke medju njom), ali publiku ne cine muzicari, producenti i njihove sveznajuce devojke, vec.....
Licno, Darkvudi mi se ne svidjaju, ali postujem stav nekog ko ih voli. Ali, da li treba da nam bude vodeci bend bude neko ko je jednom u karijeri namakao pun Sava Centar? Bendu svaka cast, ali jebes takvu scenu. Jednostavno, dok ne budemo postovali kvalitetne domace radove (koji naravno nisu na svetskom nivou, ali je*i ga) necemo imati main stream pop ni rock scenu, vladace Pink i turbo folk i u ku*ac
@Dushan S
5+ za sve sto si rekao
@MHZ021
Na zalost, ne poznajem te, ali evo kakvu sliku imam o tebi. Vezbas dnevno 6-8 sati, odlicno sviras repertoar Corea, Hancock, imas bend koji je uvezban, ubija, druzis se 70% sa muzicarima raznih opredeljenja, vecinom akademci ......, Zaista, komplimenti za to, ali mislim da je muzika i nesto vise od skala,modusa, neparnih ritmova, kilometarskih unisa... Molim te da me ne shvatis ni pogresno, ni cinicno, pogotovo ako gresim
Last edited by OFF; 19-12-2005 at 08:17 PM.
|