Thread: Volim Gibonnija
View Single Post
Old 19-12-2005, 06:09 PM   #18
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Default Re: Volim Gibonnija

Quote:
Originally Posted by Oggy
Ima.
Mada, ni tu situacija nije toliko sjajna, niti mislim da je presudno to sto je neko na tom odrastao.
D.M (Dino merlin? ) je dostigao svoj vrhunac albumom Ultra i od tada je u blagom opadanju (mada na Exciteru i na remixima ima par vrhunskih stvari), da bi poslednjim albumom doziveo potpuni sunovrat.
Kad sam cuo "Precious" na tv-u, obradovala me je pomisao da je DM izbacio dobar album, ali avaj... Kad sam nabavio CD, i pustio bio sam zaprepasten kako su lose pesme i kako sve to lose zvucii zapravo...
Soungarden nikad nisam voleo mada se moj brat kune i dan danas u njih i u Audio slave (koji tek ne volim).
Pearl Jam je bio dobar do albuma Yield kad su postali Nil Jang tribute band i od tada ih saslusam informativno (da me ne bi grizla savest sto nisam).
Stinga posebno volim i svako ko se bavi jazz muzikom reci ce ti da to sa jazz-om nema nikakve veze. To je obicna pop-rock- (sve vise) etno autorska muzika koja ima i jazzy elemenata.
.
Svaka cast Oggy ,ova kratka opservacija bendova koje sam pomenuo je ,barem sto se mene tice... na mestu, ali sam doticne izabrao jer su devedesetih svi imali po jedan fantastican album koji je na mene ostavio dubok utisak.
D.M-songs of faith and devotion(najbolji Dinov album ), Soundgarden -superunknown(inace ni ja ne volim Audioslave), Pearl jam- teen,Bjork-debut, Massive atack-mezannine......a ja ne delim tvoje misljenje da nije bitno ko je uz sta rastao (naravno vezano za buduce stvaralastvo i nacin razmisljanja), stavise , mislim da od tog temelja zavisi ceo kontekst u koji se stavlja muzika koju radis kasnije.Inace sto se Stinga i jazz-a tice poenta mi je bila sasvim drugacija...svakako da ne mislim da Sting ima neke narocite veze sa jazz-om(hehe....e bas toliko glup nisam... ili mozda i jesam )...jednostavno, vec od sto muzicara koji su zaglibili u narodnjake ili Pink produkciju, slusam te price kako kuci slusaju jazz i Stinga a ovo je kao..samo posao...tek da naglasim da sinonimi za kvalitetnu muziku nisu samo gore pomenuti Sting i no name jazzeri ciji je kvalitet besmisleno i osporavati.
Ono sto trenutno fali zadnjih 15 vrlo mucnih godina, jeste korektnost pesme, karakter izvodjenja (posebno vokali), inteligentniji pristup aranzmanima...jednostavno ..fali muzika.
Da ne preteram bas u kukanju , svaka cast malobrojnim izuzecima, a u njih svakako ubrajam i Vladu, hehe a i D.dub, Negativ...u svakom slucaju barem zasluzuju postovanje jer idu korak ispred mnogih...mozda mali..al i to je valjda nesto.
sasaristic is offline   Reply With Quote