Quote:
Originally Posted by sasaristic
Dobri su i Vlado i Giboni, al ruku na srce , kada u winampu naidju njihovi radovi posle npr. Cold play ili Depeche mode , meni licno postane jasno da nama trenutno fali nesto vise i dublje nego sto su to tehnicki uslovi za rad.Zao mi je sto to moram da kazem , ali u zadnjih 15 godina sa nasih prostora nije poniklo nista sto bi imalo sta da trazi na svetskoj sceni (barem kad je komercijalna muzika u pitanju).Voleo bih da se pojavi neki ekstra talent koji je dobro "upio" i srodio se sa nekim svetskim zvukom koji ne koketira suvise banalno sa komercijalom(he he dosta mi je bre vise ovih prica o Stingu i jazz-u), ima li neko ovde da je rastao uz D.M. ,Soundgarden, Perl jam , Bjork, Goldie...daj da cujemo makar i plagijate, samo da se napravi barem prvi korak u tom smeru.
|
Sa ovim se slazem ali po mom mishljenju postoji jedna grupa koja je dostojna svetske scene a to je Darkwood Dub. Slusao sam ih poslednji put proshle subote na Gradilishtu i kao i svaki prethodni put - bio sam odushevljen! Prepoznatljiv zvuk, sjajni DUBokomisaoni tekstovi (a tako jednostavno izreceni), sjajni muzicari, sjajna produkcija (njihov studio), sjajna LIVE svirka...mislim da zasluzuju svetsku slushanost.
Zanima me shta mislite, da li bi tekstovi (tog novog ekstra talenta) trebali da budu na nashem, engleskom ili nekom trecem jeziku?