View Single Post
Old 15-12-2005, 10:15 AM   #7
Dersu Uzala
Junior Member

Default Re: Line 6 Tone Port !

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Nemam ličnog iskustva sa Guitar Port-om, ali zar nije sa njim najlak?a varijanta da ide? iz njega direktno u hifi pojačalo ili monitore ili ?ta već? ?ta će ti vraćanje u svoju karticu, zbog prebadanja izlaza?

Pročitao sam i ja te neke tu?ne priče o drajverima. Zato malo i zazirem kako će sve to izgledati sa Tone Port-om. Drugo ?to me interesuje je koliko su zaista dobri (ili lo?i) ti preampovi i konvertori na njemu, ne znam da li postoji negde neki list sa specifikacijam gde bi se pominjalo ime komponenti (čisto sumnjam). Valjda će i neki ozbiljan review da se pojavi u međuvremenu.
Nije zbog prebadanja, vec zato sto mi GP nije Windows Preferred Audio Device. Onda moram da umiksujem audio sa zvucne kartice. Da me pitas zasto mi nije GP gorenavedeni P.A.D. , nemam pojma. Ostade tako prilikom neke od 100-nak reinstalacija. Na jednom od diskova sam imao particiju sredjenu za DAW ali posto mi 'zika ionako nije primarna rabota, vise i ne butujem sa iste.

U pravu si za A/D/A konvertore, sigurno nisu 'high-end' (a la Burr-Brown, recimo). Ali rade sjajno posao na 48KHz/24bit-a. Svojevremeno , kad sam imao vise vremena za kucno zezanje, gurao sam izlaz sa GP-a (RCA da ne kazem cincevi) u neku Echo Ginu 20-es bitnu pa na mikser ili u Cubase ili aktivne monitore direkt (selektovano preko patch bay-a). Milina jedna za po kuci.

Ljudi u stvari sve vise hvale novi softver (2.5.1 je kurentna verzija) ali mnogo vise vremena traje 'tweak-ovanje' tonova. Ono doduse ko se ikad mrcio sa Boogie-jima, tome ni zezanje sa GP-om ne pada tesko. Originalna verzija softvera je sljakala ko san cim je raspakujes .

Na kraju krajeva nisam, ruku na srce, ni neki ljubitelj digitalizacije u audio inzenjeringu. Sve cekam da pojeftini Studer A820 .
Dersu Uzala is offline   Reply With Quote