View Single Post
Old 14-12-2005, 08:38 PM   #28
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Koji monitor-nema svadje, kupljen!

Quote:
Originally Posted by sasaristic
Svidja mi se ideja , a evo kako ja razmisljam o "virtuelnoj" skretnici.Kloniram stereo signal na 2xstereo out-a iz kartice, na jednom stavim HP filter (od 120Hz) a na drugom LP.Slicna varijanta moze da ide i iz Nuenda
Vidi sad odgovor:
Nista ja tebe ne razumem sta si mi rekao, nemam pojma da uradim ista u Nuendu. Ono sto primecujem je da pravis skretnicu a da nemas pojma kakav je odziv zvucnika bez skretnice... imas li predstavu kako bi to moglo da izgleda?

Quote:
...a to mi deluje i zanimljivije zbog veceg izbora eq plug-inova, tako da moze da se izabere najkvalitetnija varijanta.
Najkvalitetnija varijanta je TACNA skretnica, a to nema veze sa kvalitetom plug-in-a... ono malo sto su mi pokazivali (ne hvala, ja necu da ucim te vase programe... ), mi pokazuje da vi mozete i "crtati" filtre, ali da i dalje ne znate precizno njegove podatke
Recimo za Notch ti treba gain,Q-faktor i frekvencija....sve ostalo je nebitno itd.
Quote:
Ajd sad ti Boggy , pricaj sta tu moze da ne stima.
Pa "ne stima" to sto ne znas sta si uradio... niti sta si imao pre niti sta imas posle... osim sto ti zvuci onako ili ovako... "usvirati" zvucnu kutiju nije posao takvog tipa... trudimo se da precizno sto vise stvari izmerimo i da definisemo oblasti gde ce filteri raditi... vise je racunanje i merenje.

Pitas se kako ce to da zvuci? Pa mojim instrumentima najbolje sto moze, a za tvoje usi bas me briga!

Mozda ovo zvuci grubo, ali skoro da nema nacina za jeftinu kontrolu kvaliteta zvucnika osim na merenja... zato se skupi monitoring prakticno uvek pravi "po meri" uz i merenje i slusanje, dok klijent nije zadovoljan u potpunosti... ne pitaj me koliko to kosta...

Quote:
Iako nemam blage veze sa elektronikom , pravi sam zaljubljenik u lemljenje i "uradi sam" projekte (hehe ..a i mnogo volim da otvaram sprave i gledam sta ima unutra).
Potpuno ista prica sa mnom

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote