Quote:
Originally Posted by OFF
Zvuk mi, naravno,ide iz zvucne karte u pojacala. Zvucna je Delta 1010 koja ima 5.1 menadzment sa izborom rezne freq za sub u rasponu od 40-120hz(cini mi se) na svakih 20Hz.
|
Vidim, ti pricas o subwooferu... malo sam te pogresno shvatio, mislio sam da hoces da pravis monitorske zvucnike... otud moje iznenadjenje i odusevljenje

.
Ok, subwoofer...
Quote:
Ne mislim da je to neka vrhunska skretnica, ali za pocetak je dovoljna.
|
Za pocetak bi bilo dobro da negde pronadjes podatke o toj podesivoj skretnici... kog je tipa i kog je reda, ono sto ocekujem je da je verovatno Linkwitz-Riley (LR) tipa 2. (12dB/oct) ili 4. reda (24dB/oct)... ako ti nije problem izvuci odnekud taj podatak...
Quote:
Vec imam zaludno hi-fi matoro tranzistorsko pojacalo (korektan Pioneer)
|
Koji tip? Koliko star? Koja je snaga a koja je maksimalna potrosnja deklarisana?
Cuvaj to pojacalo, mnoga stara HiFi pojacala su daleko bolja od danasnjih, tada se nije toliko stedelo i proizvodjaci su se utrkivali ko ce bolje da napravi... danas se utrkuju ko ce vise da zaradi.
Snizio se kvalitet mnogo. Ostade samo Bryston da predvodi tu ideologiju. Eventualno treba promeniti elektrolite ako je mnogo staro... i to je za subwoofer pozeljno (sva "snaga" i dinamika za sub mu je u elektrolitima)
Za to mi trebaju dimenzije elektrolita i pozeljno fotografija... mozda ti u tome mogu pomoci, ako se resis da to menjas.
Quote:
tako da mi samo treba sanduk u koji cu smestiti zvucnik.
|
"Sanduk" je 25% onoga sto ces
ti cuti, ne podcenjuj ga.
Quote:
Nemam ideju ni oko velicine ni vrste kutije. Gledao sam npr. neki JBL zvucnik koji je oko 100e, koji se ugradjuje u njihove control subwoofere, ali on svira od 38Hz na -10db, sto mene kao podatak prilicno brine(u fabrickoj kutiji).
|
Sta te brine?
Quote:
Jedino sto mogu reci je da mi ne treba za neke sub-dub varijante, posto ne radim elektroniku.
Pozdrav
|
Nije to u pitanju uopste kojom se muzikom bavis... jer uzmi u obzir da ti moze da protrci 25Hz u snimku zbog male gluve sobe, koji neces cuti jer nemas na cemu da cujes. Voleo ti basove ili ne,... moras da imas na cemu da to cujes...
pozdrav
bogi.