View Single Post
Old 11-12-2005, 10:10 PM   #41
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"?

Zdravo Dushan_S

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pazi Bogi, uz du?no po?tovanje, ja samo moram prokomentarisati da iako sam pogledao sve tvoje postove na ovoj temi, ja uop?e ne vidim ?ta ?eli? da ka?e?.
Ajd jos jednom, zelim da kazem da stvari mogu da zvuce razlicito i da pokusam da objasnim neke od milion razloga zasto se to moze desiti, barem one koje znam da imaju potencijalnu mogucnost. Ako smatras da je znati potencijalne uzroke za "razlicito zvucanje", koji nisu uobrazilja u ovom vasem poslu, apsolutno nepotrebno, nemam nikakvu drugu alternativu osim da se slozim sa tobom, zato sto je to tvoj licni stav i pravo koje, cak i da zelim, ne mogu da ti oduzmem.

Quote:
Kao da je svaki post neki poku?aj da se bilo koja iznesena tvrdnja relativizuje u potpunosti, tako da meni tvoji postovi izgledaju kao mala umetnička dela amorfnosti.
Hvala na komplimentu. Pricam ja da je elektronika umetnost ali dusmani ne daju....
Quote:
Nadam se da ovo ne zvuči ru?no, samo sam direktan i zaista mi nije jasno ?ta ?eli? da ka?e?.
Dodato kasnije:
Nije ruzno, naprotiv, odavno nisam dobio lepsi kompliment za svoj rad i na njemu ti iskreno zahvaljujem.
Quote:
Ja sam izneo neko svoje mi?ljenje iz koga dosadno i egoistično stojim
Da si advokat dobro bi razmislio prethodno pa bi to radio... pa kom opanci a kom obojci...
Na zalost u poslu kojim se bavis ne vidim prostora za, ako dozvolis,... tvrdoglavost... neka me isprave ostali ako gresim.

Quote:
jer zadovoljava tri uslova koje vi?e po?tujem od sopstvenih u?iju (jer slu?ati je subjektivno)
Pa ko je onda autor tvojih dela, ako ne postujes sopstvene usi? To ti je sve sto imas a da je realno tvoje.

Quote:
a to je
- Proizvođač tvrdi tako a konkurencija ga ne negira i ne dokazuje suprotno iako bi joj to mo?da i?lo u prilog
- Nema nikakve logike i koristi za proizvođača da to sakrije, upravo obrnuto
- Ljudi koji kodiraju softver da zarade za hleba, tvrde da se radi o glupostima
Hm...

Quote:
Kako treba da ocenim kada neko počne da obja?njava kako je na monitorčićima kod kuće sa svog kompa pustio neke aran?mane u jednom pa u drugom programu i do?ao do nekog subjektivnog zaključka?
Vrlo jednostavno, kao njegov licni stav i subjektivni osecaj.

Quote:
Znači jednostavno, mislim da ljudi ne bi trebali da prenose sujeverje u neke oblasti koje su ipak malo egzaktnije, na primer računarsku tehnologiju, i pona?am se u skladu sa tim mi?ljenjem.
To bi moglo ako racunare ne bi konstruisali ljudi, a ljudi su skloni sujeverju.
Inace te oblasti su daleko od svake egzaktnosti i nemoj mesati "sta neko zeli" i "sta je uradio"... vrlo je tesko uspeti napraviti ista cak i po sopstvenim kriterijumima, a da se ti kriterijumi apsolutno zadovolje. Pa ko je god uhvatio ista "egzaktno" da pravi zna "sve" o tome.

Quote:
Mislim da je pogre?na informacija jedan od najopasnijih stvari koja mo?e postojati na planeti. Ne ova konkretno, ali kao uop?tena kategorija.
Apsolutno se slazem sa tobom.

Quote:
Neznanje i pogre?na informacija su opasni, lako se ?ire, i lančano stvaraju ?tetu.
Ponovo, apsolutno se slazem.

Quote:

Zato ne volim kada se ne?to relativizuje, ne radi se o spiritualnom do?ivljaju jednosti sa bogom ili ?ta ja već znam pa da pričamo o subjektivnim iskustvima, već o nulama i jedinicama.
Nulama i jedinicama?
Nije mi jasno o cemu pricas.

Quote:
Jer ako relativizuje? celu stvar onda mo?emo svi tako na temi da izjavimo ne?to bazirano na ličnom uverenju, evo ja ću na primer sad reći da je Sounblaster najbolja kartica ikad,
I ja ti necu govoriti da trebas da drugacije mislis i osecas. Ne pada mi na pamet... to je jako ruzna navika.

Quote:
i to sam ja čuo mojim u?ima, subjektivna istina.
Verujem ti i nisi jedini.
Quote:
Neko drugi mo?e nakon mene da post-uje kako su slonovi u stvari ru?ičasti na plave tufne, i da je to njegov subjektivni do?ivljaj i tako dalje. Nije ba? da ima nekog smisla.
Ima i te kako... samo je problem kako ce se covek koji vidi slonove ruzicasto uklopiti u sredinu i da li ce mu prestrasena okolina reci da je lud ili degenrik... iako je samo drugaciji. Pa tih primera ima koliko god zelis, doduse mi valjda zivimo u nekom drugom veku...

pozdrav

Bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote