Ajd da ne budem skroz zao, iako mi je high gain katastrofa, neke čistije gitare mogu da se dobiju na waves-ovom simu. Nije to to ali kao ajde. I nisu tako loše simulacije kutija i mikrofona, bolje mi zvuče od Guitar Rig-a, ali je stalno zvuk "tamo", tj, čak i varijanta sm57 na zvučnik koja treba da da jako prezentan rezultat nekako zvuči kao da postoji neka maska na zvuku, teško mi je da objasnim.
Quote:
Svestan sam ja da se ni GR, GTR pa ni AT ne mogu porediti sa recimo POD-om. Ja POD nemam, ali sam cuo kako radi i da "moram" da dam novac da bih kupio neki od ovih simulatora dao bih i duplo vishe za POD.
|
Da, ali sad se postavlja pitanje, da ako čak i Behringer Vamp 2 radi malo bolje od soft sim-ova, a polovan stari POD može da se nađe za 150 e ili manje, maltene po ceni gitarske pedale (koliko koštaju ok DI plus mali mikrofonski pream potrebni za ići direktno u karticu, a koliko košta Guitar Port ili Tone Port, takoreći ispada da software dođe za Dž), a treba ti fakat svaki dan nešto da sviraš i snimaš gitare možda je jednostavnije kopati po njivi par dana ili dići kredit ili šta već pa uzeti nešto takvo nego provoditi sate snimajući sa nekim Soft sim-om i onda konstatovati da su gitare bzvz. Kao jeste "besplatno", ali u čemu je smisao? A i zavisi gde ti sebi zacrtaš da ti je najlošiji a prihvatljiv ton.