View Single Post
Old 10-12-2005, 01:10 AM   #30
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: -=PRS and Waves=-

Ne znam, ti amp sim-ovi su dobri samo za frustraciju. Malopre sam probao da idem kroz Tubeman H&K preamp, i da vučem samo simulacije kutija sa GTR ili GR2. Naravno ispalo je prirodnije i bolje, ali opet nije kako treba. Najsme?nije je to ?to sam pre nedelju dana iz zajebancije jer mi je Marshall bio kući stavio mikrofon na njega i onako ga na brzinu snimio, njegova distorzija i to na jako malom volume-u. Naravno nije ispala neka da se isečem boja jer nije odvrnut, ali je stvar u tome da je snimak zvučao kao pojačalo ozvučeno mikrofonom. Imao je definiciju i prisutnost. Nijedan simulator to nema. A posebno me iritira to da niko ne vidi problem u tome da plati isto koliko bi platio POD-a recimo, i dok ako ni?ta drugo, na Line 6 spravama, samo prebacim na pojačalo, okrenem EQ malo i vozim, na soft sim-ovima je potrebno baviti se naukom i programirati boju 15 minuta. Kada vrtim EQ na podu ili menjam kutije, menja se zvuk ali ?ta god da dobijem, ne zvuči ru?no, samo različito. Kada to isto radim na Guitar Rig-u dobijam različite stepene ru?noće, pa se porađam kombinacijama kutija da nekako učinim da ne zvuči ba? toliko ru?no... To nije ba? normalno.
Razumem da je eventualno nekome potrebno da mo?e lako da radi reamping kasnije i tome slično, ali koliko god da imam kinte, nikad, ali NIKAD ne bih platio Guitar Rig ili ovaj Waves-ov plug in, i ne shvatam kako kraj VOX Tonelab-a, POD-a XT i drugim sprava koje dobro rade neko mo?e da baci istu količinu novca na ne?to ?to ne radi ni pola tako dobro. Kakva su to sredstva masovne hipnoze kojima se slu?e NI ili Waves da zajebu ljude da daju pare na ovo je van moje moći poimanja. Ajd kao da ne računam neki mali postotak ljudi koji će uzeti Guitar Rig da bi pravili neke pomerene farbe ?to on recimo mo?e a ostali sim-ovi ne mogu, ali same simulacije pojačala su kanal kanala. Mo?e da se sempluje 4X slobodno, kada onaj Rectum Frier model zvuči kao da su sve lampe izduvane a Boogie kutija zvuči kao da je snimljena kroz ćebe sa mikrofonom koji je pre?iveo 5 godina svadbi u ?atorima.
Dushan_S is offline   Reply With Quote