View Single Post
Old 10-12-2005, 12:38 AM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"?

Vodjeni logikom (trzisnom) svaki bi prodavac (proizvodjac) prvo, da ima i nagovestaj mogucnosti, rekao da je skuplji proizvod bolji od jeftinijeg, jer se tako njima profit automatski uvecava. Niko ti nece reci da je njegov jeftiniji proizvod bolji ili jednak sa skupljim, ako zaista nema samo tu opciju kao mogucu.
Dakle, da ne sirimo pricu oko SX/N predaleko, svako moze da ode na Steinbergov zvanicni site i da procita sta kazu tvorci ovih softvera. Ja niti sam programer, niti imam afiniteta ka slicnim stvarima, mada su u mom okruzenju brojni strucnjaci bas iz tih oblasti.

Dakle, kao sto vec rekoh, moglo bi da se prica o razlikama izmedju programa koji stvarno i jesu razliciti, jer bi to i mene i svakog ko se time bavi vrlo zanimalo. Tacnije, sta je razlika izmedju Logica i Steinberga, izmedju PT (ovde samo molim bez subjektivnih stavova tipa "PT, pa Bog, pa amebe, pa sve ostalo...") i ove dve firme... Koje su zaista prednosti i nedostatci svih tih softvera, ali se mora voditi racuna da nema istu tezinu kada o PT prica Deja Vuckovic koji radi svakodnevno na njima i ja koji u najavama i retkim iskustvima imam uvid, a pogotovu neko ko cita clanke i tutorijale i nema nikakvog iskustva sa softverom.
Naravno, sve ovo vazi i za ostale programe, pa bi bilo najbolje da napravimo neku anketu ljudi za koje stvarno procenimo da su zaista kompetentni da prodiskutuju nepristrasno o svemu (u suprotnom opet rizikujemo da rasprava ode na 10 strana gde ce se na trecoj izgubiti trag pocetnoj ideji). Bilo bi idealno da nadjemo cak par njih za svaki od bitnijih sekvencera, pa da onda uporedimo gde im se misljenja poklapaju, a gde razilaze.

Ja generalno nisam za demokratiju gde svako, bez ikakvog kredibiliteta moze da kaze svasta pa da ostane ziv, ali sam vrlo za to da saslusamo ljude koji su osvedoceni poznavaoci odredjenih oblasti i nesto naucimo od njih.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote