View Single Post
Old 09-12-2005, 11:32 PM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"?

S' tim sto kod SX-a i Nuenda ta prica nema veze ni sa sluhom (jer se ne cuje, a i ne moze da se cuje jer je nema) ni sa mozgom (jer je sam proizvodjac rekao da je engine i sound potpuno isti na oba softvera, a da se razlikuju po dodatnim opcijama i formatima).

Jako je opasno neosnovano i nekriticno iznosenje ovakvih informacija jer ovde nisu svi ljjudi koji to rade godinama vec dosta njih stice svoja prva znanja upravo ovde.

Ko se ne slaze sa ovim sto sam rekao, nudim opkladu u 1000 evra da ce isti projekat smixan u SX-u 3 zvucati IDENTICNO u Nuendu 3 (ili SX2- N2).
Koristim oba programa upravo iz razloga sto nekim "poznavaocima" bolje zvuci Nuendo.

Sa Logicom nisam odavno imao kontakta, ali tu vec ne bih smeo pare na sto. Jedino sto i tu smem da kazem je da "bolje" ili "losije" nije parametar koji bih mogao da uvazim kao validan, vec samo konkretne cinjenice.
Verovatno da izmedju RAZLICITIH softvera postoje razlike, ali ne one po kojima bi bilo ko mogao da na blind testu prepozna sekvencer u kome je snimano. Prema tome...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote