Gospodo, čovek se uči dok je ?iv. A koliko god znao, to je samo mrvica. Pogotovo kada je muzika i zvuk u pitanju. A tek kompjuteri... Ne samo da se mogu uključiti vi?e Digichecka na različitim izvorima (input, software, output) nego se mo?e koristiti vi?e prozora za analizu jednog kanala. Jedino ograničenje je veličina (ili broj) ekrana. Ja npr. kad radim mix napravim preset za asio playback device ANALOG01+02 i to izgleda savr?eno. Naravno, samo je potreba granica uključivanja različitih Digicheck kanala. U zadnjoj verziji je MeterBridge inkorporiran u DigiCheck, tako da se bez opterećenja procesora mogu meriti ulazni i izlazni nivoi. Obavezno skinite i novu verziju drajvera i firmvera, ako već niste. Sada je omogućen interni ruting signala u totalmix-u, tako da je moguće snimati zvuk iz kompjutera direktno na ulazima totalmix-a. U sledećoj verziji DIGICheck će imati mogućnost snimanja ulaza direktno na hard disk! Harbal radi na RME kartama, koliko znam u novijoj verziji ima i ASIO drajver. Ja sam probao pre godinu dana neku beta verziju, i radila je odlično. Naravno, program je sjajan za učenje i nivelisanje mikseva, i zbog toga je ipak malo drugačiji od digicheck-a. Ipak je u pitanju ekvilajzer koji pamti zvučni otisak signala, a ne običan analajzer. Lično bih vi?e voleo da je VST plug nego poseban program!
Evo kako izgleda jedan od mojih DIGICheck preseta: