Ima tu i druga stvar...
Ja recimo nikada nisam mogao da se pomirim sa sumom trake i puckanjem ploce. To me je redovno iritiralo i odvlacilo paznju od muzike.
Sad ce neki reci (makar u sebi) "Pa i to je muzika..."
E, nije. Muzika je to da ja ako hocu stavim sum ili puc ili sta vec i stavim, a to sto su se neki nedostatci objasnjavali kao "muzikalni elementi" ili sta vec je samo ljudska potreba da nadje smisao necemu sto se ne moze (ili tesko moze) poboljsati.
Iskreno govoreci, meni je momenat kad je to sve preslo u digitalni domen, momenat od kad obracam paznju samo na muziku, a ne na nus- pojave.
Svestan sam da i to ima dosta svojih mana i svestan sam da je analogni princip (ako zanemarimo nosac kao faktor potpunog unistenja istog) "prirodniji", ali kada bih morao da biram "kaseta-CD" ili "LP-CD" ne bih se dvoumio ni jednog trenutka u korist CD-a.
Ja ne umem da cujem jitter i ne mogu da cujem nedostatak bitova. Mogu da cujem dobar i los zvuk, a ima gomila CD-a sa istim
Naravno, ovo je vise subjektivno misljenje nego ista drugo, te se prema njemu ne trebate ravnati jer nije zasnovano bas na nekim egzaktnim temeljima.
Definitivno nam fali soba za ove rasprave, jer pocinjemo da se razvlacimo po raznim temama i posle to nikako necemo naci...