Quote:
Originally Posted by boggy
Ne valja samo sto pocinje od najnize rezonantne frekvencije i raste prema nizim frekvencijama sa 12dB/oct... jako primetan efekat kod "gluvih" soba male zapremine...
|
htedoh da kazem da toga nema kod slusalica.
off-topic:
da li su u pitanju one frekvence cije talasne duzine celobrojno umnozene daju duzinu sobe, ili na neki drugi nacin imaju veze sa geometrijom prostora, tako da se odbijeni talas ponistava/sabira sa izvornim? ne znam da li je na ovom forumu ranije bilo reci o ovome, ali ako ima zainteresovanih mozda bi mogli da pokrenemo temu...
Quote:
Originally Posted by zvincic
razumljivo jer su 240/271 dosta udobnije na duzi period
|
ovo mogu i ja da potvrdim, jer ponekad provedem 8-10 sati sa ovim slusalicama.
-------------
@Roadie
circumaural se oslanjaju na usnu skoljku, a supraaural obuhvate celo uvo tako da ono "upadne" u slusalicu i ne trpi pritisak. imao sam ranije neke supraaural slusalice koje su posle par sati pocinjale da mi nanose bol (sto ne znaci da bi to svakome smetalo kao sto meni smeta).
negde sam procitao da se ne prave bez razloga supraaural slusalice i da imaju nekih prednosti, ali trenutno ne mogu da se setim sta je u pitanju. sa druge strane, circumaural je izmisljen da bude udobniji za visecasovno "nosenje".