Thread: Woofer problemi
View Single Post
Old 06-12-2005, 09:19 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Woofer problemi

Zdravo LORD,

Quote:
Originally Posted by LORD
Pre svega, kao novi član, pozdravljam sve ostale članove, kao i vlasnike i rukovodioce foruma, koji je stvarno odličan u svakom pogledu, i na veoma visoko-profesionalnom nivou. Za početak, imao bih jedno pitanje i nadam se da ćete mi pomoći da re?im dilemu. Radim sa aran?erom i dva aktivna satelita. Problem je - fali mi bas u "donjoj zoni", da je tako nazovem! Trenutno nisam u mogućnosti da nabavim subwoofer, ili dva, medjutim imam bas pojačalo, pa bi me od strane stručnijih osoba zanimalo sledeće: Ako priključim bas pojačalo na monitorski izlaz miksete, mogu li nastati problemi, po?to tu već nema skretnica i sl., odnosno bas pojačalo je limitirano na bas tonove, a preko monitorskog izlaza miksete, do njega bi i?li i srednji i visoki tonovi! Da li bi to na primer moglo da dovede i da pregori bas pojačalo? Hvala i pozdrav.
dobrodosao na forum.

Neko ce ti verovatno odgovoriti kako da iskoristis standardni ekvilajzer da bi to namestio, mada ne ocekuj da ces imati neke rezultate.
Pojacalo za bas gitaru nije subwoofer ni u kom slucaju, pre bi se moglo reci da mu malo fali da bude ali nije....
Vesanje membrane zvucnika takodje nije isto... ti drajveri su mnogo "tvrdji" od subwoofer drajvera.
Probaj pa javi rezultate. Mozda je to vec neko probao?

Sto se tice pregorevanja, nece mu se nista desiti od visokih frekvencija... ne pada mi nista na pamet zasto bi...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote