Quote:
Originally Posted by Nemania
Ja sam samo hteo da kazem da u vecini slucajeva snimak zvuci dobro kada naviknes uvo na svoj zvucnik ma koji on bio, a dzabe je imati ne znam koliko skup monitor ako nemas uvo i neznas da radis. A ovo sto ste vi nabrojali stoji, ali nije svakako od presudnog znacaja, a sto to kazem - snimke koje sam radio na nekim mojim zvucnicima, kada smo ih pustili na Genelec, Tannoy, Dynaudio, Behringer - zvucali su odlicno, pa zbog toga to tvrdim s obzirom da znam u kakvoj sam prostoriji i na kakvim monitorima tada radio.
E, da i sto se tice adama,imao sam i njega u vidu, ali u jednom studiu(na velikom Adamu, ne znam tacno koja je oznaka) smo pustili i neke domace snimke ali i Stinga i svuda je bass zvucao neodredjeno, sto znaci da nije u pitanju produkcija vec monitor! Pozz
|
Iako ne verujem u apsolutnu istinu, ovo je jako blizu...
Znanje se ne kupuje... boljom opremom se kupuje samo vreme za koje neki posao uradite, i kolicina snage koja vam ostane posle toga.
Jedna je prica nesto uraditi za tri meseca a druga uraditi to isto ili bolje za tri nedelje... za to treba
i znanja i opreme, kao i u svakom poslu.
pozdrav
bogi