View Single Post
Old 06-12-2005, 09:13 AM   #12
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Koji monitor-nema svadje, kupljen!

Quote:
Originally Posted by idekius
Potpuno se slazem... samo ima jedan omanji problem... Zamisli da ja udjem u prodavnicu i da kazem "Spakujte mi ova pet para da odnesem kuci i preslusam..." Pa ako me nebi prodavac prosvirao odmah Lugerom, verovano bi me poslao do djavola

Pored prostorije, pojacivaca, kabla, DA..., u prodavnici te skenja i losa koncentracija zbog prisutnih ljudi, razgovor sa prodavcem, trenutni utisak baziran na samo par minuta slusanja u neadekvatnom okruzenju, osecaj da nekome dosadjujes i da nekoga gnjavis, ali, obicno se kutije kod nas samo tako mogu i cuti...
Razumem te ja potpuno, cak i da neki prodavac napravi mali sredjeni kutak za slusanje (nije dobro, ali je bolje nego nista), vecina ljudi ce preslusati kod njega a kupiti kod drugog prodavca koji ima iste ali jeftinije za 30EUR, i hvalice se da je napravio super-posao... to je "logika" ovog prostora u kome zivimo... "zacarani" krug.
Na kraju samo jedna stvar nije sacuvana, a to je investicija i posao...
Ljudi vecinom imaju iluziju da kupovinom zavrsavaju pricu sa prodavcem i da im vise nista ne treba,... trebace mnogo vremena da se sve to ispravi, predugo traje.

Nisam siguran, ali sam cuo da PMC ima poslovnu politiku da ostavi korisniku da koristi zvucnike neko vreme bez obaveze da ih odmah plati pa da ih nosi... mozda neko na forumu zna nesto vise o tome.

Madaaa... ako se kupuje mali zvucnik (dvosistemski "nearfield")... koji je veoma "popularan" zbog niske cene, tesko se moze mnogo pogresiti jer ni jedan od njih nije kadar da stvori realnu sliku o onome sto slusamo...
(sve je pocelo kada su proizvodjaci "izmislili" mid-woofer, pa od tada nema ni srednjih ni niskih frekvencija da valjaju... ako ista valja onda valja samo jedan od tih opsega)

Quote:
E sad, druga je prica ako imas prijatelja koji ima zeljeni model kutija, pa da time mozes detaljno da se pozabavis...
Eto, ne kupuj sprave koje nemaju tvoji prijatelji... i problem je resen... pa nije bas uvek dobro biti razlicit.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote