View Single Post
Old 05-12-2005, 09:44 PM   #8
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Koliko vjerovati mojim AKG slusalicama?

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Boggy ajde i tebe da pitam...
Lomim se koje slushke da uzmem. U uzem izboru su

Beyerke DT770Pro (nisam neshto odushevljen koliko svi ostali koji ih imaju)
AKG K271s (slushao sam neke iz 240 serije i zvuchale su mi ok)
Sennheiser HD25 (ne svidja mi se shto supraural, ali ih dosta ljudi fali)
He, ja se dvomim izmedu tvoja prva dva izbora! Imam AKG 141 Monitor vec godinama i odlicne su. Trebaju mi jos jedne za snimanje (s obzirom da je moja prostorija za snimanje u prostoru za monitoring takoder). Htjela bi da su zatvorene i odlicno mi je kod ovih akg sto imaju onaj kabel sto se da iskopcati i sto kod ne koristenja prestanu reproducirati zvuk ("ugase" se), cak ako je u pitanju i jedna slusalica, sto je izvrsno jer ne reproducira zvuk kod snimanja, a neki pjevaci vole slusati na samo jednu...

Kod Beyerki je dobro, "bolje" uvjetno receno za snimanje to sto su vise hi-fi slusalice, manje flat, pa si covjek bolje zvuci dok pjeva..... a i to je ponekad poanta. Sto su zadovoljniji time kako zvuce, to bolje pjevaju...

A kakve su te seinheiser? Njih najjednostavnije mogu nabaviti.. bez cekanja.. ali nisam ih ni stavila u uzi izbor.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::

ROADIE....sto se tice toga koliko vjerovati AKG slusalicama? Osim sto je boogy iznio svu teoriju, pa je nepotrebno ista ponavljati (cak i onaj djelic toga koji znam ).... nekako imam dojam da ti ne mixas na monitorima, vec samo na slusalicama!! Ne znam bas kome i koliko mozes vjerovati u toj mjeri da su ti jedino na cemu provjeravas mix. Ja sam zasigurno zadovoljna njima jako, ali godinama radeci sa njima i mojim kronicnim tinitusom, gotovo da vise ne koristim slusalice osim u vrrrrrrlo rijetkim slucajevima (snimanje i provjera konacnog mixa). To preporucam i drugima. Čuvajmo svoje u?i, ljudi! Puno je jeftinije kupiti monitore nego pronalaziti lijek za tinitus (zzzzzzzzzzzzzzzz.. shshshshsshshshshshsh)... kojeg btw nema!
ANITA is offline   Reply With Quote