Quote:
Originally Posted by Boskovic
Boggy ajde i tebe da pitam...
Lomim se koje slushke da uzmem. U uzem izboru su
Beyerke DT770Pro (nisam neshto odushevljen koliko svi ostali koji ih imaju)
AKG K271s (slushao sam neke iz 240 serije i zvuchale su mi ok)
Sennheiser HD25 (ne svidja mi se shto supraural, ali ih dosta ljudi fali)
|
He, ja se dvomim izmedu tvoja prva dva izbora! Imam AKG 141 Monitor vec godinama i odlicne su. Trebaju mi jos jedne za snimanje
(s obzirom da je moja prostorija za snimanje u prostoru za monitoring takoder). Htjela bi da su zatvorene i odlicno mi je kod ovih akg sto imaju onaj kabel sto se da iskopcati i sto kod ne koristenja prestanu reproducirati zvuk ("ugase" se), cak ako je u pitanju i jedna slusalica, sto je izvrsno jer ne reproducira zvuk kod snimanja, a neki pjevaci vole slusati na samo jednu...
Kod Beyerki je dobro, "bolje" uvjetno receno za snimanje to sto su vise hi-fi slusalice, manje flat, pa si covjek bolje zvuci dok pjeva..... a i to je ponekad poanta. Sto su zadovoljniji time kako zvuce, to bolje pjevaju...
A kakve su te seinheiser? Njih najjednostavnije mogu nabaviti.. bez cekanja.. ali nisam ih ni stavila u uzi izbor.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::
ROADIE....sto se tice toga koliko vjerovati AKG slusalicama? Osim sto je boogy iznio svu teoriju, pa je nepotrebno ista ponavljati (cak i onaj djelic toga koji znam

).... nekako imam dojam da ti ne mixas na monitorima, vec samo na slusalicama!! Ne znam bas kome i koliko mozes vjerovati u toj mjeri da su ti jedino na cemu provjeravas mix. Ja sam zasigurno zadovoljna njima jako, ali godinama radeci sa njima i mojim kronicnim tinitusom, gotovo da vise ne koristim slusalice osim u vrrrrrrlo rijetkim slucajevima (snimanje i provjera konacnog mixa). To preporucam i drugima. Čuvajmo svoje u?i, ljudi! Puno je jeftinije kupiti monitore nego pronalaziti lijek za tinitus (zzzzzzzzzzzzzzzz.. shshshshsshshshshshsh)... kojeg btw nema!