View Single Post
Old 05-12-2005, 01:13 AM   #7
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Koji monitor-nema svadje, kupljen!

Ne moram imati taj nickname da bih bio sumanut u srcu Ipak je to stvar ličnog opredeljenja
Quote:
Mislim da se moze uraditi dobar mix na loshim zvucnicima, samo je pitanje koliko ih dobro poznajes npr. ako znas da sece niske ferkv. neces dici bass do panja, vec ces ga smanjiti na odredjeni nivo znajuci da ce to na pravim zvucnicima zvucati kako treba...i tako slicne fore.

Naravno to je katastrofalno resenje ali ako ne mozes drugo da priustis, moras tako raditi... aj recite (napishite) sta mislite...
Ma gde mo?e. Mislim, fora je u tome ?to recimo ?ta god radio, ne mo?e? realno znati ?ta se de?ava sa basevima, srednji su ti zamrljani, nedostaje ti detaljnost u zvuku itd. Ja sad pripremam neki materijal, koji znam da neću miksati ovde, a po?to nekako uvek nađem ne?to drugo da potro?im pare umesto na monitore (piće, kocka, ?ene, gitare itd) , koristim neki HiFi koji je dvosistemski sa napičenim srednjima, tako da su pa skoro home made NS10 Ne?to sam se skapirao u međuvremenu sa njima, pa mi ovi probni miksevi za po kući zvuče znatno bolje nego sve ?to sam radio pre toga, ali zaista se ne bih usudio da radim i?ta ozbiljno, finalno ovako. Ok je za postaviti pesme, i to zato ?to nema puno ?ivih instrumenata. Da ne govorim o ?ivcima kad treba slo?iti na takvim kutijama recimo nogu i bas gitaru da rade zajedno, kao da uvlači? konac u iglu uz svetlost sveće, mazohizam na vrhuncu
Dushan_S is offline   Reply With Quote