View Single Post
Old 03-12-2005, 08:33 PM   #4
kejkz
banned

Default Re: DIGICHECK analiza

Ako je u digicheck-u izabran MME recording device (naravno bilo kog kanala, pretpostavljam da je kartica 9632) onda je u pitanju bag odnosno nepreciznost analize koji postoji već neko vreme, a sumnjam da će biti ispravljen iz prostog razloga: MME merenje se ne razlikuje od ASIO merenja u samom digicheck-u, tako da je nepotrebno. A ASIO merenje radi perfektno.
Jo? ne?to, ako imate internu karticu na ploči, bolje nju uključite da vam bude default sound device u Windows-u, jer HDSP serija ne radi ba? najbolje kao osnovna kartica, zato ?to nema WDM drajver, tako da je rad u programima koji koriste Direct X prilično nestabilan (?tucanje i preskakanje). RME će uskoro izbaciti drajvere koji će uvesti WDM za celu seriju kartica HDSP, kao ?to ih ima Fireface. Ja inače ne koristim te pleyere, već Foobar2000 sa ASIO drajverima, i nikada nisam ni video taj fenomen, ali sam čitao na Rme forumu pre nekih četiri meseca.
A koja verzija digichecka je u pitanju? Koji sistem merenja koristite u spectral analyser-u ili totalyser-u (FFT ili BiQuad)?
Ja imam verziju 4.41, koja je poslednja za sada, i drajvere 2.94.1
Valjda sam bio od neke pomoći.
kejkz is offline   Reply With Quote