Quote:
Originally Posted by mandrak
Apsolutno ste u pravu i Predrag i Franko ?to se tiče produkcije mislim da ja danas u kućnom studiju dobivam bolje snimke, međutim ja osobno sa kompletnom produkcijom tog cd-a nemam ba? ni?ta.
To i meni zvuči poprilično zatvoreno i mračno tj. mutno ali obzirom da smo to snimali na Adate i kao tonac se po prvi puta pojavjuje Tony osobno nemam dalje ?ta da pričam o tome- te iste adate je kupio mo?da 3 dana prije samog snimanja po prvi put radio ne?to takvo, ?to mu i nije bilo pametno ali eto...
Sve to skupa je poslije prebačeno kod Gojka na Pro toolse i tamo se to i mixalo, i tamo u studiju sam par puta napominjao da se obrati pa?nja na te neke stvari ali sam mislio da ne poznajem Genelece koji su bili tamo i eto to je to.
Napominjem jo? jednom da sam na tom albumu sudjelovao zajedno sa bendom isključivo kao klavijaturista i zajedno smo radili aran?mane za 5 pjesama:Blago onom,Sve bih opet,Rijeka ljubavi,Nebo iznad nas i Sve svoje snove.
Pozdrav
|
To je među Istrijanima već du?e praksa - kupiti ADAT-e i snimati se sam. KUD Idijoti su zadnji album dodu?e snimili kod mene, ali su onda tra?ili da im kompletan materijal prebacim na ADAT trake, odnijeli to doma i miksali sami u kućnom demo studiju. Poslije su jo? do?li na mastering. Prilično originalna koncepcija.
Ovaj va? album i zvuči kao da su kompetentni muzičari snimali sami sebe. A ni miks nije spasio stvar. Nema sreće s Genelecima i Pro Toolsima, pogotovo ako treba izvlačiti ne?to ?to je otpočetka uprskano. Pro Tools ti neće dati sound ako ga nema? u startu, a na Genelecima neće? to ni sku?iti jer uljep?avaju stvarnost.
Srećom, pjesme i izvedba u velikoj mjeri izvlače stvar.
Predrag