Re: S.o.d
Nemam ja nista protiv SOAD-a,cak ih i branim pred drugarima koji su 'stari&iskusni'
metalci i koji ne priznaju nista novo.Mnogo originalnog sam cuo kod njih.Ono sto mi
smeta je razvojni put tih novih bendova na kojem se tacno vidi trenutak kad se nesto uradi na silu
i zbog para.Uporedi zadnje albume i Slipknota i SOADA sa svim prethodnim.Primecuje se jasno
komercijalizacija i pravac prema kom su krenuli ti bendovi.
Najjaci primer svega toga je bila Metallica.Secate se Black Albuma.Na njemu je Bob Rock
zapoceo rad sa Metallicom.Posle tog albuma Bob je poceo da ih komercijalizuje,uleteli
su u mashinu i mashina je pocela da ih jede.Setite se Load i Reload albuma.Dobra produkcija,sve
ok ali to nije to.Pocinje lagano pucanje.
Clanovi Metallice nisu ni bili svesni da su poceli da rade ne ono sto oni hoce,nego ono
sto neko trazi od njih.Pocinje cuvena fama oko raspada benda,tralalala da bi se
na kraju ponovo skupili i odradili album kojim objavljuju rat komercijalizaciji.Secate
se svi komentara oko produkcije njihovog zadnjeg albuma,kao lose je i ostale price.
Poenta je i bila da sve to zvuci tako kako zvuci upravo kao kontra svom tom MTV glamuru.
Mozda se to desi i SOAD-u ?!Licno,voleo bih.Momci imaju fenomenalne ideje,bilo bi
dobro da malo smanje dozivljaj i krenu da grade karijeru na mnogo cvrsim nogama.
Da nije u metalu sve receno pokazuje i novi album starih Trashera- EXODUS-a.
Po meni domaci zadatak svima koji se nazivaju metalcima.