View Single Post
Old 02-12-2005, 04:20 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Koji monitor-nema svadje, kupljen!

Cao svima, evo konacno i ja da vam se javim posle duzeg vremena i da se pohvalim da sam konacno kupio monitore - Alesisa pro-linear dsp720! Jos su svezi pa vam ne mogu jos dati preciznu sliku o njima ali slobodno mogu reci da mi se njihov zvuk mnogo vise dopada od Tannoy sistem, Truth, ns10 - naravno ovo je moje subjektivno misljenje. Mnogo su mi se dopale bm 6-ice, ali budzet mi to nije dozvoljavao .
E, da sto se tice one svadje, to stvarno nije bilo potrebno! Svako ima pravo na svoje misljenje i mogu da kazem da je i Perunovo misljenje (iako se ne slazem sa tim) pomalo uticalo na moj izbor monitora ali sigurno nije bilo presudno.
Sto se tice izbora monitora i uopste studijske opreme ona svakako nije presudni faktor. Najbitnija u bavljenju ovim poslom je kreativnost, talenat, uvo i naravno barem prosecno muz. obrazovanje. I mozda ce te sada misliti da drzim neko predavanje ali to je stvarno tako.
Ali da se vratim na monitore. Vec sam radio jedan aranzman Milici Njegomir, ali posto rekoh da su jos svezi morao sam da proverim matricu i na Tannoy, i imalo se sta i cuti. Balans instrumenata (mislim na jacinu) se na dsp720 i Tannoy cuo potpuno suprotno, sto je na tannoy bilo tiho na 720-ici je zvucalo ok. Tako da sam i sam zakljucio, a to su mi potvrdili i jos neki (z.vasic - koji uskoro kupuje nekog jaceg adama) da monitori ne igraju presudnu ulogu (kao sto tvrdi Perun), vec da je bitno navici se na zvucnik, pa makar to bio i hi-fi. Ako naucis dobro da radis na svojim monitorima, muzika ce svuda zvucati dobro!
Zeleo bih da vam posaljem neke matrice da ih cujete i date komentare, ali samo neka mi neko kaze na koji nacin, jer sam ovde relativno nov pa se ne snalazim bas naj bolje. Poz!!!
Nemania is offline   Reply With Quote