Evo pone?to i od mene:za početak vidim da nisam najstariji član foruma ali definitivno spadam u one preko 30 i po koja... i ne ?alim se.
Glazbom se zapravo bavim od pionirskih dana kad su se jo? nosile one crvene marame i kad smo izgledali ko da smo do?li iz nekog crtića...
Prvi instrument koji mi je do?ao pod ruku je bila melodika (valjda se to tako zvalo) koju sam na?ao u ?kolskoj torbi od prijatelja kojeg je ustvari zanimala gitara.
Tako sam ja ni kriv ni du?an zavr?io na tipkama u ranoj mladosti ne sluteči kuda to vodi i za?to.
Upisali me u ni?u glazbenu i to ni manje ni vi?e nego harmonika bato... rekli su mi da za klavir imam prekratke prste (?ta god da to značilo) i tako sam zavr?io ni?u 6 god. za harmoniku koju od tada mislim da nisam ni pipnuo.
Sa 14 godina sam snimio prvu ,tada se to jo? zvala kazeta i Lp-duhovne glazbe sa jednom profesoricom klavira i paterom iz moje ?upe i zaradio prvi honorar od glazbe od kojeg sam kupio prvi synth u ?ivotu Roland JX 3P programerom PG200 i tada je počelo ?arafjljenje po onim finim okruglim dugmićima.Kad sam uz sve to i dobio ploču od Jean Michael Jarra počela je epidemija koja se nastavlja...
Poslije toga sam upisao tzv. MSV?- Muzička-Srednja-Vojna-?kola 25. klasa u Beogradu i to klarinet kao prvi instrument pod obavezno i klavir kao drugi instrument po izboru.
Tada sam sa bendom iz ?kole počeo svirati klavijature po raznim igrankama i dru?enjima sa civilima i civilkinjama iz građanstva.
Nakon prve godine ?kola se zajedno sa nama pitomcima preselila u Sarajevo gdje se moje ?kolovanje i svirka nastavila i zavr?ila.
Negdje 92.god. počeo sam svirati sa Jurom Stublićem u grupi Film i zapravo tek tada počeo ?ivjeti od onoga ?to radim.Svirao sam u Filmu negdje do 95. i u međuvremenu snimio nekih 5-6 pjesama kao klavijaturista na albumu Hrana za golubove i jo? par na kasnijim kompilacijama.
Poslije Filma sam počeo svirati sa Tonyem Cetinskim koji je u to vrijeme bio po meni u odličnoj pjevačkoj formi i odsvirali smo kao prateči band sa njim jako puno odličnih koncerata od Hrvatske do ?vedske na obzbiljnoj binskoj i razglasnoj opremi i sa ozbiljnim ton majstorom.Na albumu A1 nalazi se i moja prva autorska pjesma La? ili istina za koju sam radio glazbu i aran?mana a producent albuma je bio Nik?a Brato?.Nakon toga sam počeo svirati sa Ninom Badrić sa kojom sam radio cca.3 godine i sa kojom je također bilo odličnih momenata.
Krajem 2002 godine sa bandom sam na Crvenom otoku kod Rovinja počeo sa snimanjem Tonijevog albuma A sada... na kojem se nalazi Blago onom... i zapravo smo u dvorcu kao improviziranom studiu preko dana radili aran?mane za pjesme i snimali a po noći silovali playstation i gledali koncerte raznih svjetskih majstora.. sve u svemu odlično glazbeno iskustvo.
Paralelno sa svim tim stvarima a i sa pojavom novih tehnologija sa kojom se za neku normalnu lovu mo?e raditi i u kućnoj varijanti, počeo sam se baviti i produciranjem kao jednom od onih stvari u ?ivotu koje zaokru?uju kompletnu cjelinu sa glazbom.
Samouk sam na tom polju i mislim da nikad neću naučiti dovoljno ali ne predajem se jer to volim i to me raduje a forumi poput rumskog su odlična mjesta za prikupljanje praktičnih savjeta i razmjenu iskustava svih nas.. i Vas koji znate vi?e i nas koji znamo manje.
Oduvjek sam u studijima na snimanju bio fasciniran brdom svjetlećih napravica i ogromnim pultovima kao u nekom svemirskom brodu( mo?da i oni koriste ssl) i tako je i danas, samo ?to doma u svom prvom kućnom i malom studiju nemam jedan takav već jedan mali

ali isto svjetli.
Od glazbe slu?am sve ?to mi dođe pod ruku od Art of noise do Jamie Cullama.. a nekakav moj ako mogu reči putokaz u ovom moru produkcije je Veliki Trevor Horn i svjetski majstor mixa Tom Lord- Alge i Humberto Gatica.
Evo to bi bilo mojih 20 para i veliki pozdrav svima.