Pro Member
|
Re: Ko je ko na Rumskom
Evo i mene!!!
Najverovatnije najstariji na RUMSKom, (rodjen novembra 1951)
Za muziku zivim, i od nje zivim - nazalost
od skolske spreme (ovdasnje) SSS, zapoceo studije kompozicije na FMU, NIKAD zavrsio, odustao (mislim - na vreme)
Kao kompozitor, aranzer, klavijaturista, i producent snimio nekoliko stotina CDa, vinila, albuma i singlova, verovatno prvi poceo u nasoj bivsoj domovini sa sintovima davnih 70-ih godina, radio i "napolju", doterao cak i do Giorgia Morodera, situacija u zemlji me sprecila da u tom smeru i nastavim, dirigovao 3 Eurovision Song Contest, pisao aranzmane i kompozicije za razne ansamble - od gudackog kvarteta do simfo orkestra, dobio oko 50-ak nagrada za aranzman, i 2 za produkciju, koliko se secam...
Bivsi "istaknuti umetnik" - (ukinuli to zvanje zajedno sa doprinosima)
Ponosni vlasnik MIDI - PRE PRODUCTION studija, sa oko 15-ak sintova, semplera i sound modula, APPLE, ROLAND, i LOGIC zavisnik i verni korisnik, radio aranzmane za skoro celu "stariju gardu" pevaca iz cele bivse Juge, bio na svim festivalima, izdao (davno) CD instrumentalne muzike "Delta project" koji se prodao u neverovatnih 18.000 primeraka-presedan za tu vrstu muzike, bar u ono doba, upravo spremam solo CD (za SONY music) jos uvek ponekad sviram na "zivo" u pratecem bendu veoma popularnog Pop - pevaca, (Marakana, Sava centar, Arena, I.T.D.)
Voljan da savetima, i najvise iskustvom pomognem mladjima, volim Ambijent, Funk, "chill out" electronica, Vangelis, Kitaro, Oldfield, Wagner, Strauss, Mahler, I.T.D.
Favoriti su mi: Roland Sintovi, Apple kompjuteri, Tannoy i Adam zvucnici, Lexicon reverbi, i uopste volim Hardware, posto soft-sintovi i procesori, po meni za sada jos nisu dobri...DAW=LOGIC PRO 7.1.1, racunar Macintosh G5 dual 2 GHZ, RME FIREFACE 800, UNITOR 8 MK II, I.T.D..... Pozdrav SVIMA koji su posveceni muzici, snimanju, produkciji...
|