View Single Post
Old 28-11-2005, 12:35 PM   #7
Max
Pro Member

Default Re: Vokali u refrenu and more

Quote:
Originally Posted by MilTon
Max, kako to mislis, mozes imati ceo simfonijski orkestar levo i desno? Pa sta se onda desi kad se sabere u mono? Mislim da ne treba u panorami ostavljati prostor za dobos, vec u frekventnim pojasevima.
Blaze, mala caka: probaj da farbas dobos sa quadra fuzz ili nekim slicnim distort efektima. Dobija se mnogo masniji dobos.
Nisam mislio bukvalno levo i desno ......ali ne u sredinu ..... i da dobije se zezanje kad se stavi u mono ali ne suvise .... mix mnogo losije zvuci ako se pravi neka frekventna rupa za dobos . ( bar meni .... ) sa druge strane pomenuo sam stvar sa side chainom , a kad sam vec poceo da pisem pomenucu jos jednu stvar po mom iskustvi perkusivni instrumenti se zapravo ne mesaju previse sa ne perkusivnim instrumentima , tako da iz mog iskustva samo sa odnosom jacine se moze napraviti da gudaci npr ne guse dobos ..... ( pojacas dobos .... ) .... imao sam skoro jedan mix gde sam na 22 nacina pokusao da istaknem atack timpana u pesmi i nisam bio zadovoljan rezultatima ( nije mi se dopalo kako timpan zvuci posle efekata .... da bi na kraju samo pojacao timpane i resio stvar

inace @ Milton ....... stvarno ne dajem previse vaznosti mono miksu ...... kad radim za tv onda imam kompletan mono pristup takodje ako pravim mix za spot premiksam u mono , tako da se ne trudim da napravim mix koji ce da zvuci super u mono ( tako da ti je observacija na mestu .... ) mada mi se cesto desava da kad cujem mix u mono .... uglavnom zvuci super ...... verovatno sreca

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote