View Single Post
Old 27-11-2005, 04:08 PM   #5
Max
Pro Member

Default Re: Vokali u refrenu and more

@ Kvu

Postoji mnogo nacina da se snare ostavi napred ...... pored toga sto nista ne stavljas na sredinu na tim frekvencijama , takodje pazi da reverb ima pristojan predelay , da ga ne povuce unazad ...... u houseu postoji i nacin da sidechain ujes matricu tako da kad dobos udari matrica se u trenutku utisa , kao i da to isto uradis i sa nekim reverbom , mada u slucajevima snare a predelay to cistije radi .....

Cak i kad stavljas gudace ( u tvom slucaju ) levo i desno .....oni se u reverbu pojavljuju u sredini , to mozes resiti tako sto reverb na sendu blago eq i to drugacije levi a drugacije desni kanal ..... malo naravno ..... rezultat je da se cujno nista nece promeniti a reverb ce izaci iz sredine i nece mutiti to jest povlaciti dobos nazad .

Naravno da pravilo " less is more " sustinski vazi za jedno od najvaznijih pravila , ali ako nemas nista u sredini , mozes imati ceo simfonijski orkestar levo i desno .

@ arthur

Naravno da ovo znas , ali cu te podsetiti ..... sve gitare se snimaju duplex , a reverbi su kao sto sam gore rekao .... tako da u tom slucaju je snare opet nedirnut ...... a uvideo sam dosta " slicnosti " u pristupu produkciji izmedju r'n'b i npr Perfect circle ( ovo nemojte shvatiti bukvalno )

@ Blaze

Odnosi medju vokalima zavise od harmonije naravno ......

Sto se tice snimanja , duplexi , levo desno kao sto su ti vec rekli ..... a ako hoces masno onda ih saberi na grupu i tako komprimuj ..... dobri rezultati se postizu sa UAD la2a ili nekim slicnim ( licno iskustvo ..... ako neko ima drugo ..... pomozite coveku )

Od natve compresora .....Sonalksis , PSP ..... eq , URS , Voxengo ...... Eqium , ..... to mi prvo pada na pamet ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote