Ovde :
http://www.audiomidi.com/Samplitude-...nal-P3422.aspx
... se mogu uporediti bazicne razlike koje postoje izmedju 4 verzije koje nudi samplitude.
Imam Samplitude V8 Profesional i probao sam ga samo sa jednom pesmom. Istu pesmu sam uradio u Cubase 2.203 i cini mi se da je bolje zvucalo u Samplitude-u. Iste wav-ove sam koristio u Cubase i samplitude i ovaj drugi je zvucao nekako definisanije ,cistije . Problem mi je samo sto cu morati da procitam manual da bih mogao da ga koristim dovoljno brzo.
Druga stvar koju sam primetio je da mi je Arturijin minimoog u Cubase-u sa nekim presetima zakucavao procesor na 80% pa i vise tako da je dolazilo do prekidanja zvuka ( krchanja ). Isti preset je u samplitudu koristio samo 18 % procesora. Neznam da li cu morati da reinstaliram cubase ili je problem u necem drugom. Nije mi bas jasno sta se desava.
Inace , samplitude mi se bas dopada ali cu morati da procitam manual tj. help file. Kako Dusan vec rece postoji .exe koji se instalira preko nemacke verzije i posle toga je sve na engleskom.
Toliko o mom iskustvu sa samplitude.
Ah, da . Verzija koju imam ( V8.2 professional ) mi je sasvim dovoljna. Ne mislim, da bi u mom slucaju, sequoya nesto poboljsala. Mislim extras , koje nosi u sebi.