View Single Post
Old 22-11-2005, 08:02 AM   #29
Max
Pro Member

Default Re: Najbolji native limiter

Ok , malo smo se salili a sad ne temu .... i ovog puta sam ozbiljan .

Dosta zavisi od vrste muzike sta ce se koristiti . Nije ni Manley slam niti bilo koja druga stvar magicno dugme , jer se ni jedna sa sigurnoscu ( osim reverba i mozda pulteca .... ) ne moze sa sigurnoscu identifikovati u miksu , sto je po meni jedina sigurna potvrda da se nesto nije moglo uraditi bez te sprave . Sa druge strane je relativno lako reci ... a ovo je fender jazz bass ili ovo je music man ... ili ovo je stratocaster a ovo je gretch .... ako nisu namerno unistavani u produkciji .... tako da se onda moze reci ...." nisi mogao dobiti taj zvuk tog i tog benda ako nisi uzeo gretcha i spustio drop e na c " ( skorasnji primer kada je trebalo skinuti zvuk B52 na odredjenoj pesmi za neku reklamu .... )

Sa druge strane .... u jednom vrlo eminentnom studiju su mi pre neki dan naglasavali fenomenalnost MD3 sa tc M6000 ( koji imam prilike koristiti ) iako imaju u studiju i FATSO a i ostale sprave ( a i ljudi prriiiiliiicnooo znaju .... ) tako da vise nisam siguran u toliku prednost hardware a , jer bi doticni ljudi reklii .... " naravno da je MD3 super aaalllliiii FATSO ....a i izbor coveka koji je korisitio studio za post doticnog albuma je izabrao MD3 pored ostalih sprava( sto moze biti i stvar licnog izbora ) ..... elem iako koristim MD 3 i brickwall sa tc a , mogu za clanove foruma sa garancijom reci da se Timeworks nosi bez problema ( postoji mogucnost da sam se navikao na zvuk ..... ) .....

Sto se tice placenih i neplacenih efekata ...... trudim se .... realno odnos placenih prema neplacenim efektima je 65 : 35 od onih koje koristim , a kada bi kupio Eqium i URS paket , odnos bo boi 95 :5 posto , tako da sam za srpski prosek ( a boga mi i za odredjene UK profesionalce .... vrlo u proseku .... ) posto ( kao sto mladji korisnici foruma znaju ) pirati nisu srpska izmisljotina
Pozdrav

Last edited by Max; 22-11-2005 at 08:25 AM.
Max is offline   Reply With Quote