View Single Post
Old 18-11-2005, 01:36 AM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: dithering again (iliti samo ogrebi i blago tebi)

Quote:
Originally Posted by Arthur
sudeci po svemu sto sam tamo procitao, radim ispravno, osim sto cu proveriti taj batch processing, kako to funkcionise. I dalje me nervira sto su ljudi dali samo svoje interpretacije i vidjenja, a niko nije dokazao da je zapravo tako.
Pa pogledaj malo pa?ljivije taj zadnji link koji sam ti dao, ako se ne varam, to ti je direktno odgovor od Phillipe Goutier-a (PG na forumu), a ne verujem da je iko pozvaniji na to da ka?e ?ta i kako od samog čoveka koji ja napravio Wave Lab
Ajd evo ti i copy and paste:

Prvo "Arjan" ka?e:
I would think in this example your file is indeed 24 bits, but with 8 bits containing no information, so essentially 16 bits. I agree with Tom though (and it's come up before in this forum) that rendering to a certain bit depth would have users expect the file to be of that bit depth. Not intuitive, but surely designed for a reason, PG?

A onda PG odgovara:
Arjan is right. But the problem is that WaveLab ignores what a plugin "does" to samples. WaveLab can't guess that the supplied 32 bit samples are quantized to 16 bit (there is no plugin protocol to know this), hence cannot suggest the best output format a render application. This must be the user's operation.

Znači nema načina da kada je zavr?ena operacija renderovanja wave Lab "pogodi" koja je sad to bita?a u pitanju, pa se očekuje da to uradi korisnik. Ono ?to nije jasno je da li kada se "La?ni" 24-bitni fajl ručno snimi kao 16-bitni, da li "strada" onih prazni 8 bita koje su same nule? Tako da je najsigurnije kad se ditheruje renderovati u novi, 16-bitni fajl.

Quote:
I jos nesto, obzirom na raniju pricu o sabiranju 24bitnih fajlova ciji je zbir uvek veci od 24bita, da li to znaci da bi najlepse bilo prilikom mixanja drzati maximalnu rezoluciju (ako si to mogu priustiti harddiskovi), jerbo ce manje diteringa u procesu biti? pa tek ondak na kraju u vejvlebu spustati. I i dalje ne znam cime, max rece Izotope Ozone, a ima li jos neko predlog?
Sad te ne kapiram jo? neki predlog za ?ta? Ima? pristup do par različitih dithera i u samom Wav Lab-u kao i par različitih plugova, za to pita??
Dushan_S is offline   Reply With Quote