View Single Post
Old 16-11-2005, 11:18 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: dithering again (iliti samo ogrebi i blago tebi)

studio za filmski ton na kosutnjaku (Concept films), neznam koji su zvucnici, ali znam da se radi o posebno projektovanom 7.1 sistemu od kojih su prednji zvucnici sakriveni iza filmskog platna, ukljucujuci i sub (pa ih nisam video). Radjeno je po principu izvesnog Filip Njuvel-a (po srspki, neznam coveka), Sala je velicine omanje filmske projekcione dvorane, ima SSLov OmniMix i PT HD3 u sprezi sa njim. Akustika je fantasticna, mi smo za mastering slusali samo prednje zvucnike (jelte). Studio je relativno nov, i taj mastering je bila proba mogu li se takve stvari tamo raditi.
Najzanimljiviji su mi bili bass trapovi u vidu velikih drvenih ploca oblozenih vunom, koje slobodno vise sa plafona (sakriveni zadnjim platnom).
Mislim, u principu, prva reakcija na taj monitoring je da sve zvuci ruzno, i nekako mutno, ali posle dva dana navikavanja, bio sam u stanju da cujem celu dimenziju mixeva za koju nisam znao da postoji... i onda na kraju rada, posle 10 dana, prilikom konverzije u CD format...cudo.. regijski momenat za moje mlade usi ne smem da zamislim sta bi bilo da sam uporedjivao sa nekim ozbiljno visokim samplerateom
Arthur is offline   Reply With Quote