View Single Post
Old 16-11-2005, 06:11 PM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Steve Vai - Beogradski koncert

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pa karte su se prodale za samo 2 dana, i organizatori su se posle jeli ?to nisu radili u hali, jer je ispalo da bi do?lo preko 2 soma ljudi ako ne i jo? vi?e. Planirali su kao, ako dođe 800 ljudi, super, puna kapa.

Kad ka?e? da nisi mogao da odoli?, ?ta si se zapakovao i na licu mesta na?ao kartu kod tapkaro?a ili ?ta?

Ka?e mi jo? par ljudi da je nazad zvuk bio onako, njakav. Napred je bilo mnogo bolje, dapače, tutnjalo je od basa.
Ma karte nismo ni trazili... Imali smo free ulaz... Sve je bilo na prechac... Zamenili smo ulje u Passatu kecu sumnjive ispravnosti i izazivali tornado po legendarnom auto putu E-74 u panicnom strahu od kasnjenja... Ko bi rekao da onaj bluesmobil moze da se krece onakvom brzinom Da smo isli jos 5 km\h brze, verovatno bi koncert bio davno gotov u vreme kada bi mi stigli, nasi savremenici mrtvi, vreme kojih sto godina unapred (Ajnstajnova teorija dilatacije vremena zavisno od brzine kretanja)

Nije mi proradio mozak da ces i ti da budes tamo... mogli smo da oderemo po recimo 6 piva za sankom

Pozadi je bass bio pretih i muljav... nedefinisan... kasnije su to ipravili malo. Tj. isto vazi i za bas bubanj... ceo taj donji spektar nije bio O.K. u prvo vreme, ali nista preterano... A jebi ga... oni tako i sviraju da te i ne zanimaju detalji u zvuku, vec svirka... mocno, nema sta... a i one Vai-ove farbe stvarno plene i uzivo...

Kad cujes nekog da ONO radi uzivo pred publikom.... hmmmm...

Znas, gledao sam ja G3, Sevilju i ostale svirke gde doseta chika Vai, lozio se na film "Raskrsce", otkidao na "For the love of God" i upravo zato sam i dosta ocekivao od koncerta, a dobio sam 3 X vise od onoga sto sam ocekivao, pa sam sada malo impresioniran i iznenadjen...

Moze nekome da se ne svidja Vai-ov stil, ili neznam sta, ali za onakvu svirku reci nesto, hmmmmm...

Lepo je bilo cuti da neko ono moze da izvede gitarom... ono se stvarno granici sa realnoscu...

POsto toliko iznahvalih Vai-a, trebalo bi pomenuti i ostale koji su kao instrumentalisti najmracniji MRAK!!!
Danas kad sam ustao, bacih pogled na svoj 7ender, ali mi je secaje na sinocnu svirku Sheehan-a nalozilo da ne pipam tarabicu... Pod hitno moram da cujem nekog neznalicu ne bih li povratio verovanje da mozda ipak i ne sviram taj bass tako lose

Last edited by idekius; 16-11-2005 at 06:32 PM.
idekius is offline   Reply With Quote